Gigi Becali: Patronii cluburilor din Liga I ar trebui să conteste licitaţia

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni că patronii de cluburi trebuie să conteste licitaţia pentru drepturile de televizare a meciurilor din Liga I pe următorii trei ani sau să boicoteze semnarea contractului, deoarece participanţii la aceasta s-au înţeles înainte.

13 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: Patronii cluburilor din Liga I ar trebui să conteste licitaţia

Gigi Becali spune că patronii cluburilor din Liga I ar trebui să conteste licitaţia (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Eu am spus că se va întâmpla aşa şi uite că s-a întâmplat. Dacă nu se cumpăra pachetul opt sau nouă, se reorganiza licitaţia pentru că nu respecta prevederile Consiliului Concurenţei, dar a fost înţelegere. (n.r.- LPF) Trebuia să pună o clauză prin care să menţioneze că dacă nu se vând 80 la sută din pachete, să se reorganizeze licitaţia. Noi trebuie să contestăm licitaţia, pentru că a fost o înţelegere între participanţi sau să o boicotăm. Poate e mai bine că s-a întâmplat aşa, asta poate să unească cluburile. E vorba de viitorul fotbalului românesc. Dacă noi, cluburile, ne înţelegem, televiziunile ce mai pot face?", s-a întrebat Becali la Sport.ro.

El a explicat şi ce ar însemna un "boicot" al cluburilor Ligii I: "Nu vom da împuternicire ligii să semneze contractul. Nu vom da voie televiziunilor să intre pe stadion. Ar trebui să ne unim, să facem un comitet, să împuternicim doi preşedinţi şi atunci nu se va mai face nicio şmecherie. Dacă televiziunile contestă şi se duc în instanţă, ce se poate întâmpla? Se pierde clădirea LPF":

Finanţatorul stelist a menţionat că a fost dovadă de "prostie" din partea patronilor de cluburi acceptarea caietului de sarcini privind drepturile de televizare. "Mă doare inima de prostie. Nu vreau să intru într-o cloacă de proşti. Chiar dacă sunt păcălit, măcar să ţip, să vadă lumea că nu sunt prost. Până la urmă asta ne va uni şi la următoare licitaţie ar trebui să facem chiar o majorare", a adăugat Becali.

RCS&RDS a câştigat, luni, primul pachet de meciuri din Liga I scos la licitaţie de Liga Profesionistă de Fotbal, Romtelecom pe cel de-al doilea, iar Antena 1 pe ce de-al optulea, pentru celelalte şase pachete nelicitând nimeni.

La licitaţia organizată luni, de LPF, au participat societăţile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA. Liga a scos la licitaţie cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor în mişcare, însoţite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competiţiei Liga I "PARTENER" în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, partidele fiind împărţie pe nouă pachete.

RDS&RCS şi Romtelecom au licitat pentru pachetul numărul 1, prima câştigând la al doilea pas cu suma de 13.200.000 de euro plus TVA (preţ de plecare 12.900.000 de euro plus TVA).

Cel de-al doilea pachet a fost adjudecat de Romtelecom, singura care a licitat, cu suma de pornire de 12.900.000 de euro plus TVA.

Pachetul numărul opt a fost adjudecat de Antena 1, cu suma de 10.500.000 de euro plus TVA.

Pentru celelalte pachete nu a licitat nimeni.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, după încheierea licitaţiei, că participanţii s-au înţeles înainte şi a precizat că Adunarea Generală a ligii va stabili dacă se va organiza o altă licitaţie sau meciurile nu vor mai fi scoase la vânzare.

Preţul de pornire a licitaţiei pentru fiecare pachet, cu excepţia pachetelor 8 şi 9, a fost de 12.900.000 euro (4.300.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA. Preţul de pornire a licitaţiei pentru pachetele 8 şi 9 este, pentru fiecare dintre ele, a fost de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.

RCS&RDS şi Antena 1 au câştigat, în urmă cu trei ani, licitaţia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, în sezoanele 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici