Gilles Simon, triplu câştigător la Bucureşti, şi-a încheiat cariera cu o înfrângere

La 37 de ani, Gilles Simon a tras o linie de demarcaţie în cariera sa joi, la Paris Masters.

547 afișări
Imaginea articolului Gilles Simon, triplu câştigător la Bucureşti, şi-a încheiat cariera cu o înfrângere

Gilles Simon, triplu câştigător la Bucureşti, şi-a încheiat cariera cu o înfrângere

De data aceasta, Gilles Simon nu a mai putut amâna ieşirea din scenă. După două victorii eroice în faţa lui Andy Murray şi Taylor Fritz la ultimul său turneu, francezul în vârstă de 37 de ani şi-a pus capăt carierei joi, pe terenul central de la Accor Arena, în faţa lui Félix Auger-Aliassime.

Publicul a încercat să împingă de la spatele pe unul dintre ultimii doi localnici aflaţi încă în cursă, dar picioarele lui Simon au fost prea grele pentru a retrăi magia din cele două tururi precedente. Acest ultim meci, a fost cea de-a 898-a partidă a carierei sale.

Foarte repede, canadianul a preluat conducerea şi s-a desprins la 3-0. Simon a câştigat apoi un game, declanşând uralele în rândul fanilor francezi, potoliţi repede de canadian, care a câştigat apoi setul cu 6-1.

Favoritul gazdelor a rezistat în al doilea până la 3-3. A avut chiar şi primele mingi de break în acest al doilea act, doar că Auger-Aliassime nu s-a lăsat şi a luat în cele din urmă un break .

După ce cu o zi înainte îşi asigurase locul la ATP Finals, Auger-Aliassime, câştigător a trei turnee consecutive (Florenţa, Anvers, Basel), şi-a validat biletul pentru sferturile de finală.

Fost deţinător al locului şase mondial şi câştigător a 14 titluri, Simon s-a aşezat emoţionat pe bancă, aşteptând mica ceremonie de omagiere a sa.

Dintre cei patru muşchetari francezi, au mai rămas doar doi în circuit - Gaël Monfils şi Richard Gasquet - de când Jo-Wilfried Tsonga s-a retras şi el la ultimul Roland-Garros.

Doi din patru, simbol al unei generaţii de aur care e pe cale să se iasă din scenă.

Din cele 14 trofee câştigate în carieră, trei au fost adjudecate la Bucureşti, în 2007, 2008 şi în 2012. 

Gilles Simon a câştigat peste 15,5 milioane de dolari premii din tenis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici