Golful şi rugbiul în VII, discipline olimpice din 2016

Golful şi rugbiul în VII au fost admise în programul Jocurilor Olimpice, după votul Comitetului Internaţional Olimpic, reunit, vineri, la Copengaha, urmând să fie incluse de la competiţia din 2016, de la Rio de Janeiro.

22 afișări
Imaginea articolului Golful şi rugbiul în VII, discipline olimpice din 2016

Golful şi rugbiul în VII, discipline olimpice din 2016 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rugbiul în VII a primit 81 de voturi pozitive şi opt negative, din totalul celor 90 de votanţi, în timp ce scrutinul pentru golf a fost mai disputat, cu 63 de voturi pentru şi 27 contra.

Olimpice la începutul secolului XX (rugbiul în versiunea de XV), aceste două sporturi vor intra în programul olimpic în 2016, la competiţia de la Rio de Janeiro, ducând la 28 (adică maximum) numărul sporturilor olimpice. Aceste două discipline sportive vor înlocui numeric baseballul şi softballul, retras din program după JO de la Beijing.

Rugbiul în VII va fi disputat de 12 echipe masculine şi tot atâtea feminină, formatul urmând să fie determinat.

La rândul său, Federaţia Internaţională de Golf (IGF) a promis că cei mai buni jucător din lume vor participa la turneul olimpic care va fi disputat de 60 de bărbaţi şi tot atâtea femei, pe un parcurs de 72 de găuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici