Grecia vrea să renunţe la pedeapsa cu închisoarea pentru huliganii din sport

Ministerul elen al Sporturilor a anunţat, vineri, că Grecia vrea să modifice legislaţia "antihuliganism" votată în urmă cu trei ani şi conform căreia suporterii cei mai virulenţi sunt condamnaţi la închisoare, deoarece s-a contestat că o astfel de măsură este lipsită de eficienţă, informează AFP.

5 afișări

"Nu credem că suporterii trebuie să poate pe umeri toată viaţa povara faptului că în tinereţe au fost condamnaţi la închisoare", a afirmat un reprezentant al ministerului grec.

Conform noii legi, care urmează să fie dezbătută în parlamentul elen, vor fi pronunţate amenzi mai mari, ce vor trebui plătite de către cluburi şi suporteri. Contravenienţii vor ajunge la închisoare la a doua lor infracţiune constatată.

Fotbalul grec şi alte sporturi din această ţară sunt afectate de huliganism, în ciuda eforturilor depuse în ultimii zece ani de guvernul elen pentru eliminarea acestei probleme.

La peste 20 de stadioane de fotbal şi săli de baschet au fost instalate camere de supraveghere, dar violenţele au continuat.

În luna martie, şapte suporteri au fost arestaţi în oraşul Salonic, după altercaţii cu forţele de ordine, în ziua meciului PAOK-Olympiakos Pireu. În februarie, patru fani ai echipei Olympiakos şi un fan au formaţiei AS Saint-Etienne au fost arestaţi la Atena, în ziua partidei Olympiakos Pireu - AS Saint-Etienne, scor 1-3, din şaisprezecimile de finală ale Cupei UEFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici