Grecul Tsitsipas s-a retras de la Masters-ul de la Paris după o accidentare. Alcaraz este în plină ascensiune

Stefanos Tsitsipas, numărul trei mondial ATP, s-a retras, miercuri, din meciul din turul doi, împotriva australianului Alexei Popyrin, accidentat la braţul drept, într-o zi proastă pentru capii de serie, la Mastersul de tenis de la Paris.

182 afișări
Imaginea articolului Grecul Tsitsipas s-a retras de la Masters-ul de la Paris după o accidentare. Alcaraz este în plină ascensiune

Grecul în vârstă de 23 de ani era condus cu 4-2 în primul set când a dat mâna cu adversarul său pentru a-şi semnala retragerea.

Tsitsipas a refuzat să împărtăşească detalii despre starea sa fizică, dar a menţionat, citat de Reuters, că nu a vrut să agraveze problema, înainte de finala ATP, din 14-21 noiembrie, de la Torino, Italia.

"Nu m-am retras nici măcar o dată în viaţa mea dar a fost ceva ce a trebuit să fac astăzi", a declarat el reporterilor.

„Încerc să fiu precaut pentru următorul turneu, care este cel mai important pentru mine.

Braţul meu a fost... am avut o problemă acolo de ceva vreme. A devenit mai mare în ultimele două săptămâni, aşa că încerc să îl protejez".

Finala ATP de la finalul sezonului se dispută între primii opt jucători de simplu masculin şi echipele de dublu.

Tsitsipas, numărul unu mondial Novak Djokovic, campionul de la US Open Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Andrey Rublev şi Matteo Berrettini s-au calificat la eveniment, două locuri mai rămânând de confirmat.

„Voi avea parte de tratamente. Voi încerca să mă tratez cu cei mai buni oameni, care îmi dau cele mai bune sfaturi. Tot ce este posibil pentru a mă recupera şi a fi din nou 100%", a declarat Tsitsipas.

Unul dintre cei care încă mai speră să obţină un loc la Torino, tânărul italian Jannik Sinner, al optulea favorit, a fost învins cu 7-6(1), 7-5 de spaniolul Carlos Alcaraz, un tânăr în plină în ascensiune.

Rublev, al cincilea favorit, nu a reuşit nici el să se impună, rusul pierzând cu 7-5, 7-6(2) în faţa americanului Taylor Fritz, în timp ce Felix Auger-Aliassime, al nouălea favorit, a fost învins cu 6-3, 7-5 de germanul Dominik Koepfer, ajuns pe tablou din postura de lucky loser.

Alţi doi jucători, care încă mai speră să debuteze în confruntarea de la finalul sezonului s-au menţinut în cursă.

Britanicul Cameron Norrie şi-a menţinut forma impresionantă din ultima parte a sezonului cu o victorie cu 6-3, 6-4 în faţa americanului Reilly Opelka.

În urma victoriei lui Carlos Alcaraz, în faţa lui Sinner, polonezul Hubert Hurkacz a urcat pe poziţia a opta în cursa spre Torino, după ce l-a învins în două seturi pe americanul Tommy Paul, venit din calificări.

Norvegianul Casper Ruud, cap de serie numărul şase la Paris, ocupă locul şapte în clasamentul pentru Torino şi va încerca să îşi consolideze poziţia în faţa lui Marcos Giron, joi, în optimile de finală. Giron l-a surprins pe Diego Schwartzman, cap de serie numărul 11, în urma a două tie-break-uri, miercuri.

Rusul Medvedev, al doilea favorit, a încheiat o zi plină cu o victorie, 7-5 6-4, în faţa lui Ilya Ivashka, după ce germanul Zverev s-a calificat uşor în optimi cu 6-3 7-6(5), în faţa sârbului Dusan Lajovic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici