Guvernul ar putea garanta pentru TVR. Postul public vrea să transmită în continuare Liga Campionilor după pierderi de 37 milioane de euro sezonul trecut

Contractul precedent pentru Ligă a reprezentat un dezastru pentru TVR: pierderi de 37 de milioane de euro. Chiar şi aşa, televiziunea publică vrea să mai transmită partide din Champions League.

149 afișări
Imaginea articolului Guvernul ar putea garanta pentru TVR. Postul public vrea să transmită în continuare Liga Campionilor după pierderi de 37 milioane de euro sezonul trecut

Guvernul ar putea garanta pentru TVR. Postul public vrea să transmită în continuare Liga Campionilor după pierderi de 37 milioane de euro sezonul trecut (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

"Contractul pentru drepturile Champions League e cea mai mare problemă a TVR", spunea în septembrie anul trecut Alexandru Lăzescu, atunci preşedinte al postului public. Gaura reprezentată de transmiterea celei mai importante competiţii inter-cluburi era uriaşă, iar din reclame, TVR reuşea să acopere doar "4-5 la sută din cât costă un meci". Fără ocolişuri sau procente: "Fiecare partidă din UEFA Champions League pe care o dăm ne aduce o gaură de aproape jumătate de milion de euro".

În urma contractului recent încheiat, TVR a rămas cu pierderi de 37 de milioane, dintre care 15 milioane reprezintă datoria pe care postul o are către UEFA. Problema cu forul continental poate aduce sancţiuni mari pentru televiziunea de stat şi există chiar pericolul - într-un caz extrem şi, totodată, puţin probabil - ca UEFA să ceară începerea procedurii de faliment pentru TVR. Reprezentanţii postului public neagă existenţa acestei ameninţări: "Într-o oarecare măsură, problema datoriei către UEFA a fost rezolvată", e declaraţia lui Cristian Niţulescu, membru în Consiliul de Administraţie al TVR.

Conform surselor ProSport din piaţa media, niciun post, până la TVR, nu a avut un bilanţ atât de slab în urma transmiterii meciurilor din Liga Campionilor. Nicio televiziune în ultimii 20 de ani nu a pierdut mai mult de 30 la sută din suma plătită pentru această competiţie. TVR a sărit de 90 la sută!

Contractul precedent al TVR a fost perfectat în baza unei scrisori de garanţie din partea unei bănci: "RBS, o bancă agreată de UEFA", confirmă Lăzescu. Acum, această garanţie poate veni din partea Guvernului României. "Luăm în calcul această posibilitate", au explicat surse din televiziunea publică. "Nu este uzual să ceri o scrisoare de garanţie Guvernului şi va fi complicat ca ea să fie dată. Probabil că UEFA cere acest lucru din cauza crizei actuale", a continuat fostul preşedinte al TVR.

Citeşte mai multe despre posibilitatea ca Guvernul să garanteze pentru TVR pe www.prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici