Guvernul din Chile, dispus să găzduiască Raliul Dakar

Guvernul din Chile a anunţat, miercuri, că este dispus să găzduiască Raliul Dakar, anulat în acest an, fără să excludă varianta unei organizări în comun cu Argentina, o altă candidată care şi-a manifestat dorinţa în acest sens.

1 afișare
Imaginea articolului Guvernul din Chile, dispus să găzduiască Raliul Dakar

Guvernul din Chile, dispus să găzduiască Raliului Dakar

"Ştim care este îngrijorarea federaţiilor de automobilism şi motociclism şi intenţia noastră este de a le satisface exigenţele. Este clar că fără sprijinul unei ţări această cursă nu poate avea loc", a declarat subsecretarul de Stat pentru Sport, Jaime Pizarro.

"Cel mai important este ce va decide organizatorul francez (Amaury Sport Organisation - ASO). În ceea ce ne priveşte, pregătim o propunere oficială", a precizat Oscar Santelices, directorul Biroului naţional chilian de Turism.

Santelices nu a exclus varianta unei candidaturi comune cu Argentina, ţară împreună cu care Chile organizează raliul Patagonia-Atacama.

"Nu excludem varianta de a lua legătura cu autorităţile argentiniene, dar încă nu am făcut acest lucru. Cea care decide unde se va lua startul şi unde va fi sosirea este ASO. Primul obiectiv este de a muta cursa în America de Sud", a precizat Oscar Santelices.

Ediţia 2008 a Raliului-raid Dakar a fost anulată din motive de securitate.

Pe de altă parte, presa spaniolă scrie că în acest an ar putea fi organizată o cursă asemănătoare care să treacă prin Ungaria, România şi chiar ţări din fosta Uniune Sovietică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici