Gyenes avansează 12 locuri la general, după o etapă întreruptă, la Raliul Dakar

  • Riderul român Emanuel Gyenes a terminat pe locul 43 etapa a cincea a Raliului Dakar, la clasa moto, desfăşurată în buclă, cu plecare şi sosire de la Riyadh, ce a măsurat 560 de km, din care 346 km pe probă specială.
  • Organizatorii au întrerupt cursa înainte de finish, din motive logistice.
147 afișări
Imaginea articolului Gyenes avansează 12 locuri la general, după o etapă întreruptă, la Raliul Dakar

În cadrul categoriei Moto Male, Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a încheiat pe locul 5, cu un ecart de 10 minute şi 48 de secunde. În clasamentul general al cursei principale, Gyenes se află pe locul 44, el făcând un salt de 12 locuri, de pe 56.

În clasamentul general al Male Moto (cursa fără asistenţă tehnică), românul, care şi-a propus să încheie pe podium la această clasă, se află momentan pe locul 5, la ceva mai mult de o oră şi 41 de minute distanţă de o eventuală clasare pe locul 3.

Etapa a 5-a a fost câştigată de australianul Toby Price (KTM), urmat pe 2 de italianul Danilo Petrucci (KTM) şi pe 3 de Ross Branch, de la Yamaha, liderul în clasamentului general rămânând britanicul Sam Sunderland (KTM).

La clasa Moto Male, clasamentul general este condus de acelaşi lituanian Arunas Gelazninkas, care a trecut linia de sosire al 33-lea la general, fiind cronometrat şi cu cel mai bun timp al clasei, în etapa de joi.

Dealtfel, etapa a fost întreruptă la scurt timp după prânz, din motive logistice. Confruntată cu o solicitare mare a elicopterelor medicale, dedicate cursei moto şi Dakar Classic, conducerea cursei a decis să oprească etapa la ambele categorii, pentru a asigura siguranţa concurenţilor.

Cursa auto, care se desfăşoară într-un sector diferit, cu resurse de aeronave independente, nu a fost afectată.

Etapa a şasea, înainte de ziua de pauză, se defăşoară tot pe bucla Riyadh-Riyadh, şi măsoară 620 de kilometri, din care 404 de probă specială cronometrată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici