Hagi, contactat de clubul turc Eskişehirspor pentru postul de antrenor principal

Fostul internaţional Gheorghe Hagi a fost contactat pentru postul de antrenor principal de conducerea grupării Eskişehirspor, care l-a demis la sfârşitul săptămânii trecute pe tehnicianul Riza Calimbay, informează jurnalele Fotomac şi Fanatik.

11 afișări
Imaginea articolului Hagi, contactat de clubul turc Eskişehirspor pentru postul de antrenor principal

Hagi, contactat de clubul turc Eskişehirspor pentru postul de antrenor principal (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Potrivit Fotomac, Hagi este favorit pentru a prelua conducerea tehnică la Eskişehirspor, iar variante de rezervă sunt John Benjamin Toshack şi Holger Osieck.

Fanatik notează că oficialii clubului turc l-au contactat mai întâi pe germanul Christoph Daum, dar au renunţat la această variantă din cauza preţului prea mare şi s-au orientat apoi către Hagi. "Însă după ce a considerat şi suma cerută de tehnicianul român prea mare, Eskişehirspor şi-a îndreptat atenţia către un antrenor turc. Oficialii, care au discutat o perioadă cu Samet Aybaba, l-au contactat şi pe oficialul federaţiei turce, Ersun Yanal", menţionează cotidianul turc.

Ajansspor.com scrie că Ersun Yanal a refuzat să preia conducerea tehnică a echipei Eskişehirspor şi îl citează în acest sens pe preşedintele clubului din Eskişehir, Halil Unal. "În presă au apărut multe nume de tehnicieni turci şi din străinătate în legătură cu postul de antrenor al echipei Eskişehirspor. Majoritatea acestor nume nu se află în atenţia noastră. Am vrut să îl aducem pe Ersun Yanal. El a refuzat, spunând că dacă ar accepta i-ar rămâne proiectele neterminate la federaţie", a explicat Unal.

Riza Calimbay a fost demis, duminică, de la conducerea tehnică a echipei Eskişehirspor, care a obţinut în primele şase etape ale campionatului Turciei doar două puncte şi se află pe locul 17 în clasament.

Gheorghe Hagi a antrenat în turcia formaţiile Bursaspor (2003) şi Galatasaray (2004-2005).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici