Hagi: De la început nu am crezut că Mircea Lucescu o să vină, am motivele mele

Fostul internaţional Gheorghe Hagi a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu a crezut niciun moment că tehnicianul Mircea Lucescu va prelua conducerea tehnică a echipei naţionale, precizând că nu va dezvălui motivele pentru care nu a făcut-o.

209 afișări
Imaginea articolului Hagi: De la început nu am crezut că Mircea Lucescu o să vină, am motivele mele

Gheorghe Hagi (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Sincer să fiu, de la început nu am crezut că o să vină, pentru că era greu. Nu o să zic motivele mele pentru care credeam acest lucru. Mie îmi pare rău, era momentul ideal pentru nea Mircea să se întoarcă, e un antrenor enorm, care putea să aducă tot ce avea el mai bun pentru fotbalul românesc, iar fotbalul românesc are nevoie de experienţa lui, pentru că e un antrenor complet. Aţi văzut că nu am vorbit, am tăcut, pentru că ştiam că nu o să vină. E foarte greu, nu o să zic de ce, cum. Poate într-o zi o să le zic, dar în momentul de faţă nu o fac. Era foarte greu să vină, chiar dacă era momentul ideal să se întoarcă", a spus Hagi.

Întrebat cine ar trebui să vină antrenor la echipa naţională, Hagi a răspuns: "Nu ştiu, nu mă pricep, am meci la Cluj. Nu mă pricep şi nu mă bag. Am glumit că nu mă pricep, dar că nu mă bag, aia da, nu vreau să o fac. Să dea Domnul să fie o decizie inspirată, pentru că am început foarte bine campania. Să fie o decizie care să aducă experienţă şi mai mult decât avea Piţurcă, pentru că ăsta ar fi idealul. Poate fi şi un băiat tânăr care are experienţă competiţională."

Gheorghe Hagi a afirmat că noul selecţioner trebuie să aibă calităţi de lider şi să ştie să se facă ascultat. "Important e să fie un antrenor care ştie să ia decizii, care îşi asumă responsabilitatea, în primul rând el e responsabil de ceea ce face şi trebuie să fie un lider în vestiar, să fie ascultat. Trebuie să fie şi generos ca să îi facă pe toţi să joace împreună aşa cum trebuie", a explicat Hagi.

FRF analizează în aceste zile mai multe variante pentru înlocuirea selecţionerului Victor Piţurcă, printre care se numără antrenorii Mircea Lucescu, Ladislau Boloni, Cosmin Olăroiu şi Cosmin Contra.

Victor Piţurcă şi Federaţia Română de Fotbal au reziliat, în urmă cu o săptămână, contractul de comun acord, tehnicianul semnând o înţelegere pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici