Hagi: Din competiţii precum Cupa Hagi-Danone vor răsări mulţi jucători pentru echipa naţională

Fostul internaţional român Gheorghe Hagi a declarat la finalul Supercupei Hagi-Danone 2010, câştigată de echipa LPS Aripi Piteşti, că din astfel de competiţii destinate copiilor "vor răsări mulţi jucători pentru echipa naţională a României".

66 afișări
Imaginea articolului Hagi: Din competiţii precum Cupa Hagi-Danone vor răsări mulţi jucători pentru echipa naţională

Hagi: Din competiţii precum Cupa Hagi-Danone vor răsări mulţi jucători pentru echipa naţională (Imagine arhivă: Andreea Câmpeanu/Mediafax Foto)

"Am avut parte de un turneu extraordinar cu o organizare foarte frumoasă. Echipele au dat tot ce au putut, iar învingătoarea va avea oportunitatea de a trăi experienţa unui Campionat Mondial. Copiii au foarte mult de câştigat din aceste competiţii şi aşa trebuie să le organizăm tuturor copiilor, cât mai multe evenimente de acest gen. Sper ca echipa Aripi Piteşti să facă o figură foarte frumoasă şi, chiar dacă nu va câştiga, să reprezinte fotbalul românesc aşa cum trebuie. Aşa cum am mai spus-o din aceste competiţii vor răsări mulţi jucători pentru echipa naţională", a precizat Hagi.

Echipa LPS Aripi Piteşti a câştigat, marţi, Supercupa Hagi-Danone 2010, după ce a învins, în finala de la Constanţa, cu scorul de 3-1 (0-1), formaţia LPS Banatul.

Echipa din Piteşti va reprezenta România la World Cup Danone - Cupa Mondială rezervată copiilor - care se va desfăşura în 30 septembrie - 3 octombrie, în Africa de Sud şi la care vor participa 40 de reprezentative.

Tot în aceeaşi perioadă va avea loc şi ediţia din 2009 a Cupei Danone, care a fost amânată din cauza virusul grupal A H1N1, iar Româna va fi reprezentată de Diniaş Timişoara.

Stephane Batoux, directorul Danone România, organizatorul competiţiei, a precizat că finala din acest an a Supercupei Hagi-Danone a fost una fantastică: "A fost o finală fantastică în care am văzut multe emoţii, pasiune, dar şi jucători tehnici. Sunt sigur că s-a muncit mult pentru a se ajunge aici, iar acest lucru nu face decât să ne bucure că am reuşit să reunim cele două competiţii Cupa Hagi şi Cupa Danone.

Echipa din Piteşti va merge în Africa de Sud pentru a se bate cu alte 39 de ţări, iar acolo aceşti copii nu vor juca doar în faţa lui Hagi, ci şi în faţa lui Zidane şi în faţa altor foste glorii internaţionale".

Antrenorul echipei LPS Aripi Piteşti, Laurenţiu Iordache, a precizat că următorul obiectiv al formaţiei pe care o pregăteşte este să câştige World Cup Danone. "Trebuie să-i felicit pe copii pentru aceste meciuri, dar şi pe părinţi, care i-au ajutat foarte mult.

Conform regulamentului avem voie să facem patru transferuri şi probabil că vom face câteva «plombe» în echipă, deoarece vrem să facem o figură frumoasă în Africa de Sud. Ne dorim chiar să câştigăm", a menţionat Iordache.

În cadrul Cupei Hagi-Danone 2010 au participat 278 de echipe (aproximtaiv 4.000 de jucători), care s-au întrecut în 331 de meciuri. Medaliile câştigătorilor finalei de marţi au fost oferite de Gheorghe Hagi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici