Hagi: Domenech are problemele lui şi trebuie să profităm de ele

Fostul internaţional român, Gheorghe Hagi, a declarat, luni, că echipa naţională a României trebuie să profite de forma slabă prin care trece selecţionata Franţei şi să câştige partida din preliminariile Cupei Mondiale din Africa de Sud.

13 afișări
Imaginea articolului Hagi: Domenech are problemele lui şi trebuie să profităm de ele

Hagi: Domenech are problemele lui şi trebuie să profităm de ele (Imagine: Mediafax Foto)

"Este obligatoriu să câştigăm partida cu Franţa. Trebuie să ne gândim numai la victorie în acest meci, dacă vrem să mai sperăm la calificarea la Campionatul Mondial. E clar că nu ne va fi uşor. Domenech trece printr-o perioadă dificilă şi are şi el problemele lui, iar noi trebuie să ştim să profităm de ele. Este un meci primordial pentru naţionala noastră", a afirmat Hagi.

Echipa naţională a României va evolua pe 11 octombrie, la Costanţa, împotriva Franţei, în grupa a şaptea a preliminariilor Cupei Mondiale, competiţie ce se va desfăşura în Africa de Sud, în vara anului 2010.

Fostul fotbalist a vorbit şi despre scandalurile din cadrul clubului Rapid şi a precizat că acestea ar putea să dispară în cazul în care gruparea "alb-vişinie" va reuşi să se califice în grupele Cupei UEFA. "Situaţia de la Rapid este una dificilă, însă în următoarele trei zile trebuie să uite tot ce s-a întâmplat. Trebuie să se concentreze asupra partidei din Cupa UEFA şi să se califice mai departe. Nu sunt eu în măsură să comentez ce s-a întâmplat acolo, dar cred că o calificare în grupele Cupei UEFA ar schimba situaţia. Probabil că atât suporterii, cât şi cei din conducere vor trece pentru aceste scandaluri", a declarat Gheorghe Hagi.

Formaţia Rapid va întălni, joi, pe teren propriu, formaţia germană VfL Wolsburg, în manşa secundă a primului tur din Cupa UEFA. În meciul tur, rapidiştii au fost învinşi cu scorul de 1-0.

În ceea ce le priveşte pe cele două echipe româneşti calificate în grupele Ligii Campionilor, fostul internaţional a spus că ambele echipe păstrează şanse de calificare în "primăvara europeană". "Steaua are aceleaşi şanse de calificare, ca şi CFR Cluj. Trebuie să abordeze partida cu Fiorentina cu multă determinare şi să nu le fie frică de nimeni, pentru că formează o echipă puternică. Mutu este al nostru şi joacă pentru România, însă în meciul cu Steaua va apăra şansele echipei sale. Fiecare are interesul său în fotbal. Şi CFR are o partidă foarte grea cu Chelsea, însă joacă acasă, cu suporterii lor în tribune, iar această conjuctură favorabilă le poate aduce un rezultat bun", a adăugat Hagi.

Formaţia Steaua va juca, marţi, în deplasare, de la ora 21.45, împotriva echipei italiene, AC Fiorentina, în etapa a doua a Grupei F din Liga Campionilor.

CFR Cluj va evolua pe teren propriu, miercuri, de la ora 21.45, împotriva formaţiei Chelsea Londra, în etapa a doua a Grupei A din Liga Campionilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici