Hagi, după meciul caritabil: A fost o seară specială care sper să se repete în România

Fostul internaţional român Gheorghe Hagi, care a participat la meciul caritabil ""Fotbal pentru viaţă", organizat în vederea strângerii de fonduri pentru construirea unei noi aripi a spitalului "Marie Curie" din Bucureşti, a declarat că a fost o seară specială care speră să se repete.

40 afișări
Imaginea articolului Hagi, după meciul caritabil: A fost o seară specială care sper să se repete în România

Hagi, după meciul caritabil: A fost o seară specială care sper să se repete în România (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Am încercat să facem şi noi câte ceva, cât am putut. Aş vrea să le mulţumesc celor care au venit la stadion, şi-au luat din timpul lor să fie alături de noi. A fost o seară specială şi ar fi bine să se mai repete astfel de lucruri în România. Pentru început, nu e rău, dar se poate şi mai bine. E un început şi un semn bun că sportul, sănătatea, cultura, s-au unit ca să ajute copiii. În plus, e un prilej şi pentru noi să mai jucăm împreună", a spus Hagi.

Aproximativ 1.500 de persoane au asistat, miercuri, pe stadionul "Dinamo", la meciul caritabil organizat în vederea strângerii de fonduri pentru construirea unei noi aripi a spitalului "Marie Curie" din Bucureşti şi la care au participat foste glorii ale fotbalului românesc, artişti sau medici.

Fostul internaţional român Gheorghe Popescu a precizat că preluările şi loviturile "sunt ca mersul pe bicicletă, nu se uită". "Încă mai ducem. Încă ne mai duc picioarele. Avem o prospeţime fizică la jumătate din ce aveam înainte şi putem să participăm la astfel de evenimente. Este ca mersul pe bicicletă, cu fuga mai greu, dar preluările, loviturile, sunt ca mersul pe bicicletă. Pentru mine este un prilej de mare bucurie că putem participa la astfel de evenimente", a spus el.

Directorul Departamentului de Copii şi juniori al FRF, Miodrag Belodedici, s-a bucurat că la meciul caritabil de pe stadionul "Dinamo" a refăcut o parte din linia de fundaşi a naţionalei de la sfârşitul anilor 80. "Nu mai contează scorul când e o astfel de cauză. A fost o plăcere să ne reîntâlnim şi să jucăm cu foşti colegi de la naţională. S-a refăcut un pic din linia de fund în care jucam eu la naţională, cu Andone şi cu Selymes", a spus Belodedici.

Belodedici, 45 de ani, a mai precizat că deşi publicul îl cere din nou la naţională, nu mai poate evolua la cel mai înalt nivel."Nu mai pot să joc la naţională eu, acum, sunt căpitan de echipă la mine în sat", a menţionat Belodedici.

Meciul desfăşurat sub sloganul "Fotbal pentru viaţă" a fost câştigat de echipa denumită "Profesorii", care s-a impus, cu scorul de 8-7, după executarea loviturilor de departajare, în faţa formaţiei denumite "Doctorii".

Din echipa "Profesorilor" au făcut parte: Rică Răducanu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Mihai Leu, Dan Alexa, Marian Olaianos, Robert Turcesu, Tudorel Stoica, Vlad Hagiu, Dacian Varga, Şerban Huidu. Pe parcurs au mai intrat: Iosif Rotariu, Edi Petroşel, Cristi Hrubaru, Emil Grădinescu, Corneliu Porumboiu, doctorul Radu Spătaru, Sorin Dănescu, Pepe, Mihai Mitoşeru. Antrenorul echipei a fost Emerich Ienei.

Din echipa "Doctorilor" au făcut parte: Ioan Andone, Miodrag Belodedici, Tibor Selymes, Romulus Buia, Cornel Ilie, Lucian Viziru, Mihai Georgescu, Dan Bitman, Virgil Ianţu, Dumitru Moraru, Valentin Savadosi. Pe parcurs au mai intrat: Viorel Mazilu, Cristian Dulca, Adrian Ilie, Mihai Găinuşă, Vicenţiu Iorgulescu, doctorul Oancea, Dan Filoti, Leonard Doroftei, doctorul Cătălin Cârstoveanu. Antrenor a fost Gino Iorgulescu.

Meciul a fost arbitrat de Adrian Porumboiu, ajutat la cele două linii de Ion Crăciunescu şi Teodor Crăciunescu.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici