Hagi: Kovacs l-a pus pe Ianis să-i care costumul, umilinţă mai mare nu există

Antrenorul formaţiei FC Viitorul Gheorghe Hagi a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că fiul său Ianis a fost umilit de către coordonatorul loturilor naţionale de juniori, belgianul Zoltan Kovacs, după ce l-a pus pe tânărul jucător să-i care costumul la întoarcerea din turneul din Andorra.

569 afișări
Imaginea articolului Hagi: Kovacs l-a pus pe Ianis să-i care costumul, umilinţă mai mare nu există

Gheorghe Hagi (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Hagi a declarat că evenimentul s-a întâmplat la întoarcerea din turneul de calificare la Turul de Elită, care a avut loc în Andorra, în toamna anului trecut.

"Acum două zile, Ianis mi-a mai zis un lucru care m-a lăsat mască. După turneul de calificări din Andorra, în aeroport a fost chemat de Florin Răducioiu, pentru că domnul Kovacs a chemat căpitanul de echipă şi i-a zis foarte simplu, în faţă, «ăsta e costumul, mi-l cari până în România». Mai mare umilinţă nu există. Eu nu mi-am educat copilul să-mi care nici mie costumul, servieta sau orice lucru personal. El poate să care tot echipamentul (n.r. - sportiv), ca şi mine, dar nu-i poate căra costumul domnului Kovacs până în România. Nu poate să aibă grijă de lucrurile personale ale dânsului. Nu am ştiut de acest lucru când am scris scrisoarea. I-am zis lui Ianis cum de a acceptat acest lucru, cum de a acceptat? Şi copilul mi-a zis «Păi, dacă m-a rugat mister, ce să fac?». Eu i-am spus că trebuia să-i zică că are o altă educaţie, că nu poartă lucrurile altcuiva. Vă daţi seama la ce umilinţă s-a ajuns. E martor Răducioiu, care era antrenor", a declarat Hagi.

Tehnicianul a precizat că actualul antrenor al lotului naţional U17, Bogdan Vintilă, şi Zoltan Kovacs i-au spus fiului său că nu va fi introdus în teren din cauza presiunii: "Mai mult, şi Vintilă şi domnul Kovacs s-au dus la Ianis şi i-au spus că e o presiune mare şi că nu pot să-l bage. Şi copilul a spus «Ce presiune?». Vă daţi seama unde s-a ajuns? Nu mai ştiau ce să-i zică ca să nu joace. E o coincidenţă că pe el îl cheamă Hagi. Obişnuiţi-vă cu presiunea, el s-a obişnuit. Şi s-au mai întâmplat lucruri la U17. Întrebaţi-l pe Motreanu unde s-a dus şi de ce nu a mai fost convocat. Lui Grecu de la mine i s-a spus că nu e pregătit bine fizic. A venit acasă, şi-a luat valizele că el pleacă la Piteşti. Plângea. Stă o săptămână la Piteşti, nu se antrenează, se accidentează unul şi-l cheamă pe Grecu. Şi ce credeţi, joacă titular. Păi unde s-a pregătit, în casă? Vedeţi cum stau lucrurile. Lui Bogdan Vintilă îi spun doar atât, că ei, jucătorii, l-au dus pe el la turneul final şi nu el pe ei. Iar copilul nu o să te uite niciodată. A fost colaborator de-al meu, mă ştie, dar trebuie să-i spun lucrul ăsta".

Patronul FC Viitorul, Gheorghe Hagi, i-a cerut, luni, preşedintelului Comisiei Tehnice a FRF, Anghel Iordănescu, să-l demită pe coordonatorul loturilor naţionale de juniori, Zoltan Kovacs, care "i-a jignit şi umilit" pe jucătorii săi Florin Coman, Carlo Casap şi Ianis Hagi, de la naţionala U17.

Într-o scrisoare deschisă adresată selecţionerului Anghel Iordănescu, remisă agenţiei MEDIAFAX, Gheoghe Hagi afirmă că jucătorii echipei FC Viitorul au fost jigniţi de către Kovacs în timpul stagiului din Olanda.

"(Ei - n.r.) au fost jigniţi şi umiliţi de către reprezentantul FRF, Zoltan Kovacs, coordonator al tuturor loturilor naţionale de juniori, atât la şedinţa tehnică, cât şi pe teren, la antrenament, în stagiul din Olanda, înaintea plecării la turneul de elită din Anglia. Domnul Kovacs le-a transmis jucătorilor că, indiferent că se antrenează cu echipa de seniori a unui club de Liga 1 (FC Viitorul), sau că au jucat în Liga 1 (fiind vizat direct Ianis Hagi), «You are nothing , You are zero» (eşti un nimic, eşti un zero)", se arată în scrisoarea semnată de Hagi.

El consideră că jignirile adresate jucătorilor naţionalei U17 au contribuit major la demoralizarea acestora şi la rezultatele negative obţinute la turneul de elită din Anglia.

În replică, Zoltan Kovacs a declarat, luni, că nu fostul internaţional decide ce va face în continuare. Întrebat la Digi Sport dacă intenţionează să demisioneze, aşa cum i-a cerut Hagi, Kovacs a răspuns: "Îl respect pe domnul Hagi, dar el nu va decide ce voi face. Ştiu ce am de făcut. Ca director sportiv voi face tot ce pot mai bine pentru fotbalul românesc."

Oficialul a negat faptul că i-ar fi spus lui Ianis Hagi că este "zero". "Nu am spus «zero». Când am spus «nimic», m-ar referit că nu au făcut nimic pe teren. I-am spus lui Ianis că numele lui nu este important pentru mine. Băiatul este important. I-am spus că este într-un moment de cotitură al carierei. Am corectat şi alţi jucători. Uneori cu blândeţe, alteori mai dur. Nu ştiţi cum am vorbit la şedinţele tehnice, în comisiile tehnice, cât de dur am fost. Dacă nu lucrăm puternic la nivelul mentalităţii, nu o să ajungem nicăieri", a spus Kovacs.

Reprezentativa under 17 a României a pierdut toate cele trei meciuri disputate la Turul de Elită care a avut loc în Marea Britanie: 1-2, cu selecţionata similară a Angliei, 0-2 cu Norvegia şi 0-3 cu Slovenia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici