Hagi spune că nu va deţine nicio funcţie la FRF

Patronul clubului Viitorul Constanţa, Gheorghe Hagi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu va deţine nicio funcţie în cadrul FRF, în cazul în care cumnatul său, Gheorghe Popescu, va câştiga alegerile din 5 martie.

81 afișări
Imaginea articolului Hagi spune că nu va deţine nicio funcţie la FRF

Gheorghe Hagi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Eu nu o să am nicio funcţie, pentru că am un club căruia trebuie să îi port grija în continuare. Nea Puiu răspunde de partea tehnică, eu voi fi doar un colaborator al lui în ceea ce priveşte această strategie de copii şi juniori la nivel naţional. Eu acum cinci ani am investit în copii şi juniori, am băgat foarte mulţi bani în infrastructură, am creat un mediu foarte bun. Acum cinci ani am selectat copii şi după patru-cinci ani am câştigat toate campionatele la copii şi juniori", a spus Hagi.

Gheorghe Hagi a afirmat că va lucra ca voluntar în cadrul FRF, dorindu-şi doar dezvoltarea fotbalului românesc. "Nu sunt aici ca să caut o funcţie. Eu voi fi voluntar, nu o să fiu plătit de federaţie, eu doar îmi dau cu părerea, că cică mă cam şi pricep, pentru că am devenit cel mai bun la copii şi juniori. Am un proiect şi nu îl las, pentru că am investit foarte mult, şi bani, şi neuroni. Eu sunt aici ca să îl sprijin pe Gică şi sunt convins că va reuşi. În România, din 5 martie vom crede cu toţii că se poate", a completat Hagi.

Fostul internaţional este de părere că jucătorii români trebuie învăţaţi încă din perioada junioratului să aibă o mentalitate de învingători, dar să şi obţină performanţe la categoriile de vârstă inferioare. "Trebuie să ne gândim la performanţă, trebuie să ajungem să facem performanţă. Eu cred că fotbalul românesc nu reprezintă numai echipa naţională. Trebuie să ajungem să creăm campioni la juniori. Dacă nu creăm campioni la juniori, nu o să avem campioni la echipa mare. Probabil că unul dintre motivele pentru care nu am ajuns campioni mondiali este că nu am câştigat la juniori. Ca să fii campion mondial sau european trebuie să fii campion la juniori. Probabil că ăsta a fost minusul nostru", a subliniat Hagi.

Potrivit lui Hagi, proiectul pentru copii şi juniori propus de echipa lui Gică Popescu nu diferă prea mult faţă de ce se întâmpla înainte de 1989 în România. "România are nevoie de un proiect la nivel de juniori, unde obiectivul final e performanţa, crearea de campioni, jucători cu personalitate şi de aici putem ajunge să avem o echipă foarte bună. România poate ajunge să facă performanţă, pentru că noi am fost primii din Europa de Est care am câştigat Cupa Campionilor Europeni, dar eram cu toţii uniţi, când exista o idee. Mediul în perioada noastră a fost foarte bun. Acest proiect trebuie creat că să fim campioni şi la copii şi juniori. Nu mai există nu se poate, nu avem sau că plecăm cu şansa a doua. Înaintea se chema sistem, acum se cheamă concept tehnic", a explicat Hagi.

Gheorghe Hagi a mai spus că în cazul în care acest proiect nu va fi implementat, rezultatele echipei naţionale vor fi întâmplătoare. "Dacă nu ne zbatem, o să mai facem doar din când în când câte un rezultat bun, dar doar acasă şi nu afară, pentru că afară, când te duci să joci în deplasare trebuie să ai personalitate. Tot timpul trebuie să joci la fel. Generaţia noastră ca să facă rezultate timp de zece ani, a fost creată cu zece ani înainte. Ca să creezi un proiect de succes, proiectul trebuie să stea la bază zece ani. Dacă nu are această bază, de azi pe mâine ne criticăm, creăm o presiune", a precizat Hagi.

Directorul tehnic al FRF, Anghel Iordănescu, crede că doar membrii generaţiei de aur pot schimba fotbalul românesc. "E momentul ca Generaţia de Aur să apară din nou în prim planul fotbalului românesc. Eu cred că aceşti oameni s-au născut în fotbal, au crescut în fotbal şi sunt singurii care pot aduce schimbarea. Cred în aceşti oameni şi în acest program. Hagi cred că este singurul om care s-a născut în fotbal, s-a însurat cu fotbalul, a câştigat din fotbal şi a investit tot în fotbal", a spus Iordănescu.

Candidatul la preşedinţia FRF Gheorghe Popescu şi-a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, programul de candidatură şi echipa pe care o va avea în cazul în care va câştiga alegerile pentru şefia federaţiei care vor avea loc în 5 martie.

Popescu a declarat că Gheorghe Hagi se va ocupa împreună cu Iordănescu "de implementarea strategiei şi viziunii la nivel naţional".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici