Halep, Begu şi Tecău au participat la comemorarea fostei jucătoare Elena Baltacha

Simona Halep, Irina-Camelia Begu, Horia Tecău şi alţi jucători profesinişti de tenis prezenţi la turneul de la Madrid au participat luni seară, pe arena centrală Manolo Santana, la comemorarea sportivei britanice Elena Baltacha, care a decedat din cauza cancerului, informează site-ul oficial al WTA.

393 afișări
Imaginea articolului Halep, Begu şi Tecău au participat la comemorarea fostei jucătoare Elena Baltacha

Halep, Begu şi Tecău au participat la comemorarea fostei jucătoare Elena Baltacha (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul ceremoniei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostei jucătoare care a încetat din viaţă la vârsta de 30 de ani. Printre cei prezenţi s-au aflat fraţii Andy şi Jamie Murray, Jurgen Melzer, Samantha Stosur, Caroline Wozniacki, Svetlana Kuzenţova, oficiali ATP şi WTA, antrenori. Pe tabela arenei a fost proiectat chipul fostei jucătoarea şi mesajul "Ne vei lipsi, Bally".

Halep a declarat că vestea decesului Elenei Baltacha a aflat-o la micul dejun şi apoi nu a mai putut să mămânce. "Am aflat de dimineaţă (n.r. - luni dimineaţă), la micul dejun. Mi-a spus antrenorul şi nu am mai putut să mănânc. A fost un moment foarte greu pentru mine - mătuşa mea a murit recent, ea avea cancer la sân şi la ficat, aşa că a fost un moment dureros pentru mine şi este în continuare. Dar trebuie să acceptăm totul şi să rămânem puternici", a spus a patra favorită a turneului oragnizat de Ion Ţiriac, pe blogul pe care îl are pe site-ul WTA cu ocazia acestei competiţii.

Fosta jucătoare de tenis Elena Baltacha a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 30 de ani, ea suferind de cancer la ficat.

Originară din Kiev, dar crescută în Scoţia, Elena Baltacha a anunţat în martie că suferă de cancer la ficat, boală ce i-a fost depistată în ianuarie.

Fiică a unei foste atlete ruse şi a lui Sergei Baltacha, fotbalist profesionist la Ipswich Town şi Inverness, ea a suferit de la 19 ani de colangită sclerozantă primitivă, o maladie a ficatului care atacă sistemul imunitar.

Elena Baltacha a reprezentat Marea Britanie şi s-a retras din activitatea sportivă în noiembrie 2013. Cea mai bună clasare a ei a fost locul 49 WTA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici