Halep, la revenirea în România: A fost un rezultat frumos la Wimbledon. Îmi doresc foarte mult să ajung şi mai sus în tenis. Vreau să fiu numărul 1 - FOTO

Simona Halep a declarat, vineri, la revenirea în România, că se bucură de rezultatul obţinut la turneul de la Wimbledon, unde a ajuns până în semifinale, subliniind că îşi doreşte foarte mult să ajungă şi mai sus în tenis.

2151 afișări
Imaginea articolului Halep, la revenirea în România: A fost un rezultat frumos la Wimbledon. Îmi doresc foarte mult să ajung şi mai sus în tenis. Vreau să fiu numărul 1 - FOTO

Simona Halep (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

"A fost un pic de ghinion în timpul meciului că am făcut entorsă. Nu e foarte grav, dar o să am timp să mă recuperez să joc la turneul de la Bucureşti. A fost un rezultat frumos, mă bucur că am apucat să joc spre final şi pe iarbă. M-a marcat un pic accidentarea, pentru că nu am mai putut să servesc, să împing în picior, nu am mai putut sa fiu relaxată, n-am putut să mă opresc la anumite mingi. M-a încurcat, dar nu vreau să dau vina pe accidentare. Bouchard m-a bătut, a fost mai bună şi merg mai departe. Asta îmi dă curaj să merg cu încredere înainte. Îmi doresc foarte mult să ajung şi mai sus în tenis o să muncesc zi de zi să încerc să fac tot ce pot pentru a câştiga meciuri. Am fost tristă că am avut o înfrângere, dar nu că s-a terminat turneul, pentru că a fost un rezultat bun. Îmi doresc să ajung numărul 1, nu ştiu dacă se va întâmpla, dar îmi doresc să ajung", a declarat Halep, vineri, la Aeroportul Henri Coandă.

Ea a spus că speră să câştige turneul de la Bucureşti, care începe săptămâna viitoare: "Acest turneu de la Bucureşti înseamnă mult, pentru că este primul de la noi din ţară. Mi-am dorit foarte mult să joc. Sper să fiu sută la sută miercuri şi voi da tot ce pot să ajung spre final. Îmi doresc foarte mult să câştig. E greu pentru că vin de pe iarbă şi sper să mă acomodez foarte repede"'.

Simona Halep crede că Eugenie Bouchard, adversara din semifinale de la Wimbledon, va ajung rapid între primele cinci jucătoare ale lumii: "Mai sunt şi alte jucătoare care joacă foarte bine. Nu suntem doar noi două. Ea e o jucătoare bună, e mai tânără ca mine şi cu siguranţă va fi şi ea în top 5 repede. Suntem o generaţie destul de bună, sunt fete puternice şi mă bucur să mă aflu printre ele", a afirmat jucătoarea.

Halep a adăugat că îşi doreşte să câştige un Grand Slam şi crede că va reuşi dacă va munci ca şi până acum. Ea consideră că jucătoarea cehă Petra Kvitova se va impune în finala de la Wimbledon cu Bouchard: "Cred că Petra Kvitova va câştiga, pentru că are experienţă, a mai câştigat o dată şi ştie cum să gestioneze emoţiile, dar şi Bouchard are şansa ei".

Simona Halep a fost primită cu aplauze la revenirea în România, printre cei care au întâmpinat-o aflându-se şi Alina Tecşor, căpitanul nejucător al echipei de FedCup şi Carmen Tocală, secretar de stat în MTS. "Mă bucur că lumea mă apreciază, mă ajută pentru dorinţa de a face rezultate. Sper să nu-i dezamăgesc niciodată", a afirmat Halep.

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a ratat calificarea în finala turneului de la Wimbledon, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 7-6 (5), 6-2, de sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13, în penultimul act al competiţiei.

Halep s-a accidentat la glezna stângă în debutul partidei, la scorul de 2-2 în primul set, accidentare care s-a adăugat celei avute de mai multe zile, la coapsa stângă.

În finală, prima de Grand Slam din cariera ei, Eugenie Bouchard va juca, sâmbătă, împotriva sportivei cehe Petra Kvitova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6.

Simona Halep este prima jucătoare din România care ajunge în semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Halep a depăşit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici