Hamilton: Ce început de sezon de vis!

Pilotul echipei McLaren-Mercedes, Lewis Hamilton, câştigător al Marelui Premiu al Australiei, a calificat drept "de vis" acest debut de sezon, după o cursă în care numai şapte monoposturi din 22 au trecut de linia de sosire.

8 afișări
Imaginea articolului Hamilton: Ce început de sezon de vis!

Hamilton: Ce început de sezon de vis! (Imagine: Mediafax Foto)

"Ce început de sezon de vis! Sunt puţin dezamăgit că nu l-am avut pe Heikki (Kovalainen) alături de mine pe podium, o dublă ar fi fost o recompensă frumoasă pentru echipă, dar oricum este bine că pe locul trei s-a aflat Nico (Rosberg), cu care împărţeam podiumul la carting. Am controlat cursa încă de la început şi am putut să menţin un ritm bun fără să fiu presat prea mult din spate", a spus Hamilton.

Nick Heidfeld (BMW Sauber, locul 2) s-a declarat de asemenea bucuros de începutul său bun de sezon. "Este un început de sezon fantastic pentru noi. Echipa a muncit mult pentru a rezolva problemele pe care le-am avut la început cu F1.08. Am făcut constant progrese. La început am alunecat prea mult şi nu am putut să îl ţin pe Nico Rosberg în spatele meu. Credeam că va realimenta înaintea mea, dar ne-am oprit în acelaşi timp. Echipa noastră a făcut o treabă foarte bună şi am ieşit de la boxe înaintea lui. În cele din urmă, această primă cursă fără sistemul de control al tracţiunii a fost mai puţin dificilă decât credeam că va fi", a afirmat Heidfeld.

Nico Rosberg (Williams-Toyota, locul 3) consideră că GP-ul Austaliei a fost o cursă dificilă. "Sunt foarte fericit, este extraordinar să fiu pe podium în Formula 1. Nu mai ajunsesem pe podium de mult timp. Am făcut tot ce am putut astăzi, dar cursa a fost cu adevărat dificilă", a precizat Rosberg.

Pilotul echipei Renault, Fernando Alonso, clasat pe locul 4 la Melbourne, a afirmat că rezultatul obţinut de el este unul bun. "Această cursă a fost foarte ciudată, cu multe depăşiri, incidente şi probleme mecanice. Am reuşit să profităm la maxim şi am terminat cursa cu un rezultat bun, care va da mai multă încredere echipei în continuare. Acest rezultat este foarte important pentru noi, dar trebuie să lucrăm în continuare pentru a ne îmbunătăţi performanţele, mai ales în calificări", a explicat Alonso.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici