Hamilton: Formula 1 nu mă mai amuză, e prea multă politică

Pilotul britanic Lewis Hamilton a mărturisit, într-un interviu acordat publicaţiei The Times, că Formula 1 nu-l mai amuză la fel de mult ca înainte, din cauza "politicii", a rezultatelor dezamăgitoare şi a faptului că a fost sancţionat injust pentru că a minţit.

17 afișări
Imaginea articolului Hamilton: Formula 1 nu mă mai amuză, e prea multă politică

Hamilton: Formula 1 nu mă mai amuză, e prea multă politică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În sufletul meu simt că mă pot amuza în Formula 1 la fel ca înainte, dar pot spune că nu este cazul acum. Am iubit Formula 1, însă acest sentiment mi-a fost în parte răpit. Trăiesc un sentiment similar cu cel al unei persoane întemniţate şi care crede că nu trebuie să se afle după gratii. Vreau să fiu pilot, nu fac sport pentru a fi politician", a mărturisit Hamilton, care s-a declarat nemulţumit de faptul că a fost sancţionat după Marele Premiu al Australiei, deoarece i-a minţit pe comisarii de cursă.

Lewis Hamilton a adăugat: "Când am sosit în Formula 1, nu-mi imaginam că există atâta politică. Este mult mai bine în categoriile inferioare, unde oamenii sunt acolo doar pentru curse, unde echipele sunt acolo doar pentru cursă. Nu este un sentiment agreabil să te scoli dimineaţa ştiind că nu poţi câştiga în week-end-ul respectiv indiferent de eforturile pe care le faci tu sau echipa ta".

Cu doar nouă punte după cinci etape, campionaul mondial en-titre ocupă locul 7 în clasamentul piloţilor, la 32 de puncte diferenţă de lider, compatriotul său Jenson Button (Brawn-Mercedes).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici