Hamilton penalizat, Massa declarat câştigător în Belgia

Pilotul echipei Ferrari Felipe Massa a fost declarat câştigătorul Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei după ce comisarii cursei de la Spa-Francorchamps l-au penalizat pe britanicul Lewis Hamilton cu 25 de secunde pentru că a tăiat o şicană, informează f1-today.com

24 afișări
Imaginea articolului Hamilton penalizat, Massa declarat câştigător în Belgia

Felipe Massa (Imagine: Mediafax/AFP)

Comisarii Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei au anunţat, duminică, după Grand Prix, că vor analiza duelul dintre britanicul Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) şi finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) din finalul cursei.

Cu două tururi înainte de final, Hamilton, aflat pe doi, a tăiat o şicană şi l-a depăşit pe Raikkonen. Apoi, după ce şi-a dat seama de greşeala făcută, liderul clasamentului mondial l-a lăsat pe finlandez să revină în frunte, dar l-a atacat imediat şi l-a depăşit din nou. Comisarii au considerat că Hamilton şi-a creat un avantaj important prin "scurcircuitarea" şicanei şi, chiar dacă l-a lăsat pe finlandez să revină în frunte, a beneficiat de poziţia câştigată pentru a-l depăşi din nou la următorul viraj.

Astfel, Massa, care a terminat al doilea, a fost declarat învingător la Spa, iar Hamilton a căzut pe trei, după brazilian şi după germanul Nick Heidfeld de la BMW-Sauber. Raikkonen a abandonat în cele din urmă după o ieşire în decor.

McLaren intenţionează să facă apel la această decizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici