Hamilton se află în pole-position. Verstappen ocupă locul 3 în calificările GP-ului Arabiei Saudite

Lewis Hamilton a obţinut pole-position-ul în ediţia inaugurală a Marelui Premiu al Arabiei Saudite, după ce rivalul său la titlu, Max Verstappen, care părea că va face cel mai rapid tur, a făcut o greşeală chiar în ultimul viraj.

420 afișări
Imaginea articolului Hamilton se află în pole-position. Verstappen ocupă locul 3 în calificările GP-ului Arabiei Saudite

Sursa foto: profimedia

Pentru Hamilton este prima dată când reuşeşte să lege două pole-uri consecutive. În Q3, Hamilton a încheiat ultimul tur cronometrat trecând pe prima poziţie.

Max Verstappen, de la Red Bull, părea să se îndrepte spre un pole position crucial în Marele Premiu al Arabiei Saudite, însă o eroare în ultimul viraj i-a stricat toată munca depusă.

La ultimul său tur cronometrat, Verstappen a fost cel mai rapid în primele două sectoare, chiar dacă a ratat de puţin zidul în virajul 2, când a apăsat prea devreme pe acceleraţie şi a ieşit uşor în afara circuitului. După primele două sectoare olandezul avea un avans de peste două zecimi faţă de Lewis Hamilton.

În ultimul viraj, uşorul comportament subvirator al monopostului său l-a forţat pe Verstappen să corecteze, olandezul alunecând puternic în zid.

În consecinţă, olandezul a fost nevoit să se mulţumească cu locul 3 pe grilă, în spatele Mercedes-urilor lui Hamilton şi Valtteri Bottas, care ocupă prima linie pe grila de start.

„Este, desigur, teribil", a declarat Verstappen după calificări, citat de formula1.com. "Dar a fost în general o calificare bună. Vreau să spun că a fost un pic mai greu să trec pe pneuri aici, pe acest circuit stradal, dar ştiam că ritmul este acolo şi s-a văzut în ultimul tur.

Nu prea înţeleg ce s-a întâmplat. M-am blocat, dar am încercat totuşi să menţin maşina pe pistă, am încercat să termin turul, dar am acroşat partea din spate şi a trebuit să mă opresc. Locul 3 este un pic dezamăgitor ştiind în ce tur am fost. Dar, cu toate acestea, arată că maşina este rapidă şi vom vedea ce putem face în cursă."

Verstappen va pleca al treilea cu condiţia ca daunele suferite să nu necesite modificări care să ducă la o penalizare pe grilă.

Charles Leclerc a obţinut un lăudabil loc al patrulea pentru Ferrari, în faţa celui de-al doilea Red Bull al lui Sergio Perez, iar Pierre Gasly şi-a continuat forma excelentă din calificări, obţinând locul şase.

Lando Norris s-a autodepăşit cu McLaren-ul, ocupând locul şapte, iar Yuki Tsunoda a adus şi al doilea AlphaTauri în primele opt locuri, în timp ce Esteban Ocon şi Antonio Giovinazzi au completat top 10.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici