Hamilton şi Rosberg, penalizaţi cu 10 locuri pe grila de start din Grand Prix-ul Franţei

Piloţii Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) şi Nico Rosberg (Williams), care au provocat un accident, duminică, la Marele Premiu al Canadei, au fost penalizaţi cu câte zece locuri pe grila de start a următoarei curse, Grand Prix-ul Franţei, de la Magny-Cours.

10 afișări
Imaginea articolului Hamilton şi Rosberg, penalizaţi cu 10 locuri pe grila de start din Grand Prix-ul Franţei

Hamilton şi Rosberg, penalizaţi cu 10 locuri pe grila de start din Grand Prix-ul Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hamilton pornise din pole-position, însă, împreună cu Rosberg, a provocat un accident în turul 20 al cursei de la Montreal. Incidentul a avut loc după ce Safety Car-ul se afla pe pistă după abandonul lui Adrian Sutil, iar piloţii clasaţi pe primele şapte locuri, Hamilton (plecat din pole-position), Kubica (locul doi pe grilă), Raikkonen (al treilea la start), Nico Rosberg (locul cinci la start) şi Fernando Alonso (clasat al patrulea în calificări), Felipe Massa (locul şase pe grilă) şi Heikki Kovalainen (locul şapte în calificări), s-au repezit să intre la boxe.

Raikkonen şi Kubica au terminat primii de realimentat şi au încercat să iasă pe pistă, însă au fost nevoiţi să oprească brusc deoarece semaforul de la capătul standurilor arăta culoarea roşie. Venit din urmă foarte grăbit, Hamilton nu a mai putut opri şi maşina sa a lovit în spate monopostul lui Raikkonen. Imediat, şi Rosberg a lovit maşina britanicului. În urma acestui incident, Hamilton şi Raikkonen au abandonat.

Cursa a fost câştigată de pilotul polonez Robert Kubica (BMW Sauber), urmat de germanul Nick Heidfeld (BMW Sauber) şi de scoţianul David Coulthard (Red Bull-Renault).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici