Handbalistele consideră că locul patru la CM este bun

Componentele echipei naţionale de handbal a României, care au sosit în ţară luni seara, regretă că au ratat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Franţa, după ce au pierdut finala mică în faţa Germaniei, dar consideră că locul patru obţinut la această competiţie este o performanţă bună.

1 afișare
Imaginea articolului Handbalistele consideră că locul patru la CM este bun

Handbalistele consideră că locul patru la CM este bun

"Viaţa merge înainte. Este păcat că am dat cu piciorul la toată munca pe care am depus-o până acum, dar să nu uităm că am început foarte bine meciul cu Germania şi l-am terminat foarte, foarte prost. Ne-am bătut fiecare jucătoare pentru a obţine această medalie, dar nu s-a putut. Să dai adversarului medalia de bronz din mână, să o vinzi fără niciun preţ, este dureros, foarte dureros. Totuşi, locul patru pentru noi este o performanţă, având în vedere că la acest Campionat Mondial au fost prezente 24 de echipe. Nu am mers la acest campionat să ne facem de ruşine. Să dea Dumnezeu ca pentru Olimpiadă să ne pregătim şi mai bine decât pentru acest Campionat Mondial şi vom vedea ce va fi", a declarat portarul Luminiţa Dinu, la sosirea pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Dinu a refuzat să comenteze arbitrajul din meciul cu Germania, spunând că antrenorii sunt mai îndreptăţiţi să o facă şi a mulţumit românilor care au fost alături de echipă în perioada competiţiei.

Delegaţia României a fost primită cu flori şi şampanie la Salonul Prezidenţial al Aeroportului Internaţional Henri Coandă de către preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Belu, reprezentanţi ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi ai Federaţiei Române de Handbal.

Antrenorul Gheorghe Tadici s-a arătat mulţumit de performanţa jucătoarelor sale. "Consider că este un rezultat foarte bun, în condiţiile în care sporturile din România suferă din diverse motive. Chiar pot să spun că această echipă şi-a depăşit condiţia, în situaţia în care 12 dintre cele 16 componente ale lotului au avut un sezon extraordinar de încărcat, cu 11 meciuri pe lună din septembrie până în noiembrie. Ne pare bine că am intrat în acest cvartet, suntem locul patru în lume şi aş fi foarte fericit ca şi în ediţiile următoare România să poată avea posibilitatea de a intra în primele patru", a declarat Tadici.

Tehnicianul a adăugat că, în prezent, principalul obiectiv este obţinerea calificării la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Preşedintele ANS, Octavian Belu, le-a încurajat pe handbaliste, fiind de părere că acest Campionat Mondial a fost doar o etapă pregătitoare pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. "Nu văd lucrurile atât de triste. Şi locul patru la Mondiale este un rezultat bun. Este dezamăgitor faţă de aşteptările noastre, dar nu ştiu la câte alte sporturi ne putem bucura de această poziţie, mai ales că perspectiva calificării la Jocurile Olimpice există. Eu întotdeauna am considerat Campionatele Mondiale ca o etapă pregătitoare pentru Jocurile Olimpice. Medalia de la Olimpiadă este cea mai importantă şi face uitate toate problemele de până atunci. Este o situaţie specială, care trebuie gestionată cu mult tact. Ce se va întâmpla mai departe depinde doar de oamenii din handbal", a spus Belu.

Oficialul ANS crede că oboseala a fost unul dintre factorii care au dus la ratarea medaliei de bronz. "Aceste fete au avut un an foarte solicitant, iar oboseala le-a ajuns exact atunci când nu ne aşteptam. Noi am rămas în zona în care cea mai bună refacere e somnul, automasaj, duşuri, suntem încă în zona empirică a refacerii, iar alţii sunt în alt secol, din acest punct de vedere. Eu am venit aici să îi asigur pe cei din handbal de tot sprijinul ANS. Sunt aici poate mai puţin ca preşedinte al ANS şi mai mult ca antrenor, pentru că ştiu prin ce trece Tadici şi aceste fete, ştiu ce înseamnă să pierzi în ultimul moment. Această generaţie avea valoare de a fi pe podium la Mondiale. Să încercăm să privim partea plină a paharului", a afirmat preşedintele ANS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici