Handbalistele echipei naţionale a României încă aşteaptă un selecţioner. Alegerea noului antrenor a fost amânată

Consiliul de Administraţie al FR Handbal a decis în cadrul şedinţei de luni ca noul antrenor al naţionalei feminine să fie numit, după propunerile Comisiei Tehnice, care se vor face în 21 iunie.

124 afișări
Imaginea articolului Handbalistele echipei naţionale a României încă aşteaptă un selecţioner. Alegerea noului antrenor a fost amânată

Handbalistele echipei naţionale a României încă aşteaptă un selecţioner. Alegerea noului antrenor a fost amânată (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Prima reuniune pe ordinea de zi a fost Adunarea Generală a forului condus de Cristian Gaţu, care s-a amânat, din lipsă de cvorum, fiind prezenţi doar 61 de membri, din 201. Aceasta a fost amânată pentru data de 25 iunie, când va avea loc, indiferent de numărul membrilor prezenţi.

A urmat şedinţa Consiliului de Administraţie, în cadrul căreia trebuia să se ia decizia numirii noului antrenor al naţionalei feminine, dar şi aceasta a fost amânată. "S-a decis că cea mai bună variantă este ca membrii Comisiei Tehnice feminine să facă propunerile pentru postul de antrenor al naţionalei feminine. Aceste propuneri se vor face joi, apoi vineri, Comitetul Director le va aproba, iar după Adunarea Generală din 25 iunie, vom avea din nou Consiliu de Administraţie şi vom valida o propunere. Membrii CA au dorit să aibă o discuţie cu antrenorii care vor fi propuşi pentru funcţie, înaintea numirii", a declarat preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, pentru MEDIAFAX.

Cea mai proastă veste a venit chiar în timpul şedinţei CA, forul european de profil anunţând gazda CE feminin din 2012. Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu s-a enervat şi nu a dorit să comenteze decizia EHF.

Naţionala feminină a fost condusă, până în 2 iunie, de antrenorul Radu Voina, timp de aproape 4 ani. Pe durata mandatului său, naţionala României a obţinut următoarele rezultate: Campionat European (locul 5-2008, locul 3-2010, calificare la turneul final din 2012), Campionat Mondial (locul 8-2009, locul 13-2010), Jocuri Olimpice (nu s-a calificat-2012), Cupa Mondială din Danemarca (nicio victorie-2008, 2 titluri-2009 şi 2010, nicio victorie-2011).

În 2012, cu viitorul antrenor la cârmă, reprezentativa României va mai avea următoarele acţiuni: 24-30 septembrie, pregătire pentru Cupa Mondială, 1-7 octombrie, participare Cupa Mondială Aarhus, 19-22 noiembrie, pregătire, 23-25 noiembrie, Trofeul Carpaţi, 26 noiembrie-1 decembrie, pregătire, 2-17 decembrie, participare turneul final Campionatul European din Olanda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici