Haosul de la metroul parizian duce la îngrijorări pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024

Sute de pasageri au rămas blocaţi joi în trenurile de metrou din Paris, ceea ce a condus la noi îndoieli cu privire la capacitatea oraşului de a face faţă mulţimii în timpul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de anul viitor.

649 afișări
Imaginea articolului Haosul de la metroul parizian duce la îngrijorări pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024

RATP, Facebook

Oamenii au rămas blocaţi în trenuri supraaglomerate şi supraîncălzite pe linia patru a metroului din capitală timp de două ore, după o problemă de semnalizare.

Aceasta a determinat Administraţia Autonomă de Transport din Paris (RATP) să lanseze o anchetă internă.

Cinci trenuri au rămas blocate începând cu ora 18.00, înainte ca o femeie să-şi blocheze geanta într-o uşă la staţia Cité, ceea ce a declanşat o alarmă şi a făcut ca unele trenuri să nu poată reporni din cauza unor probleme tehnice.

Ulterior, întreaga linie 13 a fost blocată timp de 90 de minute, începând cu ora 20.30 CEST, din cauza unei defecţiuni informatice, în timp ce un tren avariat în Seine-Saint-Denis a perturbat, de asemenea, traficul pe rutele B şi D ale RER.

Aproximativ 125 de lucrători ai RATP au fost mobilizaţi pentru a gestiona incidentul de pe linia patru, iar evacuarea pasagerilor a început cu 40 de minute mai devreme.

"Este un incident excepţional, deoarece este vorba de un cumul de incidente care au avut loc într-o perioadă foarte scurtă de timp", a declarat directorul reţelei feroviare RATP, Agnès Ogier, potrivit 20 Minutes.

Pompierii din Paris au trimis, de asemenea, şase vehicule de urgenţă în staţiile Montparnasse, Saint-Germain-des-Près şi Saint-Placide pentru a facilita evacuarea.

Parisul găzduieşte unul dintre cele mai vechi sisteme de transport în comun urban din lume, dar odată cu acest lucru apar tot mai multe plângeri din partea utilizatorilor cu privire la lipsa de capacitate şi infrastructura învechită.

Peste 10 milioane de vizitatori sunt aşteptaţi la Paris anul viitor pentru Jocurile care încep pe 26 iulie.

Prin urmare, se încearcă extinderea opţiunilor de călătorie în oraş, fiind comandate 37 de trenuri noi de metrou, cu un cost de 1 miliard de euro, ceea ce va dubla numărul celor aflate în circulaţie.

RATP a lansat, de asemenea, un plan de recrutare pentru Jocuri, întrucât îşi propune să angajeze peste 6.600 de noi angajaţi, dintre care 4.900 cu contracte permanente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici