HCM Constanţa va juca direct în grupele Ligii Campionilor

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, va evolua direct în grupele Ligii Campionilor, deşi iniţial era obligată să participe la un turneu de calificare.

12 afișări
Imaginea articolului HCM Constanţa va juca direct în grupele Ligii Campionilor

HCM Constanţa va juca direct în grupele Ligii Campionilor (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Acest lucru se datorează retragerii din competiţie a echipelor Banik Karvina (campioana Cehiei), Haukar (campioana Islandei), Granitas Karys (campioana Lituaniei), United HC Tongeren (campioana Belgiei), Kaustik Volvograd (vicecampioana Rusiei). De asemenea, campioana Italiei, Casarano, nu a îndeplinit unele obligaţii de participare şi nu va evolua în sezonul viitor al Ligii Campionilor.

HCM Constanţa a fost repartizată în a cincea grupă valorică. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc pe 24 iunie. Etapele din faza grupelor la masculin se vor derula între 30 septembrie 2009 şi 7 martie 2010.

De asemenea, campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va evolua în grupele preliminare ale Ligii Campionilor, iar vicecampioana Rulmentul Braşov, în turul doi preliminar, conform anunţului forului european (EHF).

Oltchim îşi va cunoaşte adversarele din grupă la tragerea la sorţi din 24 iunie, în timp ce Rulmentul va afla miercuri cu cine va juca la turneul contând pentru turul doi.

Turneul preliminar din turul doi va avea loc între 2 şi 4 octombrie, prima clasată calificându-se în grupele preliminare. Meciurile din faza grupelor, în care va juca Oltchim, dar şi Rulmentul dacă se va califica, se vor desfăşura între 24 octombrie şi 17 ianuarie. Primele două clasate se vor califica în grupele principale, iar ocupantele locurilor trei vor continua în optimile Cupei Cupelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici