Helmuth Duckadam comentează absenţa „Regelui” de la tragerea la sorţi pentru EURO 2020: Hagi era îndreptăţit să fie chemat

Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al vicecampioanei României, a precizat că nu merita să fie chemat la tragerea la sorţi pentru grupele Campionatului European din 2020, în schimb, în ceea ce îl priveşte pe Hagi, fostul mare portar consideră că "Regele" nu trebuia să lipsească.

101 afișări
Imaginea articolului Helmuth Duckadam comentează absenţa „Regelui” de la tragerea la sorţi pentru EURO 2020: Hagi era îndreptăţit să fie chemat

Helmuth Duckadam, despre tragerea la sorţi pentru EURO 2020: Hagi era îndreptăţit să fie chemat

"Eu cred că Gică Hagi era îndreptăţit să fie chemat. Eu n-am participat la un Campionat European şi nu mă aşteptam să fiu chemat, probabil că nici nu meritam.

Eu o să fiu chemat cu alte ocazii, dar cu siguranţă Gică Hagi ar fi trebuit să fie acolo.

Da, UEFA mă apreciază, am fost invitat la evenimente importante, dar asta a fost decizia federaţiei, asta e! Eu nu am participat la un Campionat European, nu cred că locul meu era acolo", a spus Duckadam.

Răzvan Burleanu i-a cerut scuze lui Gheorge Hagi

"Stimate Domnule Gheorghe Hagi,

Încep această scrisoare prin a vă adresa scuzele mele personale şi ale Federaţiei Române de Fotbal pentru supărarea pe care aţi trăit-o din cauza neinvitării dumneavoastră la Tragerea la sorţi a grupelor EURO 2020 din 30 noiembrie, de la Bucureşti, eveniment organizat de UEFA.

Vă asigur că nu am avut niciun moment intenţia de a vă exclude din rândul invitaţilor la evenimentul UEFA. Procesul de invitare a fost unul care trebuia să răspundă unor criterii pentru un eveniment non-sportiv şi, pur şi simplu, nu am avut inspiraţia să trecem dincolo de acestea şi să vă invităm ca personalitate aparte. Regretăm acest fapt.

Delegaţiile ţărilor participante la EURO 2020 au fost formate din preşedinte, secretar general, selecţioner, team manager şi ofiţer de presă. Nicio ţară participantă nu a avut în delegaţie legende ale fotbalului lor. Ca echipă necalificată, dar totuşi gazdă, am încercat să păstrăm acest format, cu mici adăugiri din zona non-sportivă a celor care se ocupă de organizarea EURO 2020 la Bucureşti. Repet, aceasta nu este o scuză pentru neinvitarea dumneavoastră cu statut special, ci doar vreau să vă descriu o realitatea de care am ţinut seamă.

Domnule Hagi,

Sper că sunteţi convins de preţuirea pe care FRF v-o poartă şi pe care a demonstrat-o de multe ori prin recunoaşterea meritelor dumneavoastră şi a contribuţiei pe care o aveţi la dezvoltarea fotbalului românesc. O dovadă în plus a acestei aprecieri este faptul că, în vara anului 2018, FRF v-a propus să deveniţi Ambasador al EURO 2020 la Bucureşti. Am înţeles explicaţia dumneavoastră că vă dedicaţi cel mai mult timp activităţii la ”Viitorul” şi nu aveţi timp de festivităţi.

Aş vrea să vă risipesc şi eventualele supărări că UEFA nu v-a invitat la acest eveniment. După cum a precizat Secretarul general adjunct Giorgio Marchetti, UEFA a decis un format special pentru această ediţie aniversară, invitând la Tragerea la sorţi reprezentanţi ai naţiunilor câştigătoare ale Campionatului European de-a lungul ultimilor 60 de ani. Iar Trofeul Delaunay a fost prezentat de doi fotbalişti care l-au ridicat deasupra capului la ultima ediţie, aşa cum este uzanţa la tragerile la sorţi ale EURO.

În încheiere, doresc să vă asigur în continuare de tot respectul meu şi să vă anunţ că Federaţia Română de Fotbal are deja în plan să onoreze figurile emblematice ale fotbalului românesc, prin invitarea specială la momentele cele mai importante ale EURO 2020, şi anume meciurile găzduite de Arena Naţională.

Cu consideraţie,
Răzvan Burleanu".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici