Hizo confirmă că mai mulţi jucători vasluieni au fost contactaţi de oficiali ai FC Rapid

Antrenorul echipei FC Vaslui, Viorel Hizo, a confirmat luni, într-o conferinţă de presă, declaraţiile finanţatorului Adrian Porumboiu, potrivit cărora mai mulţi jucători ai grupării moldave au fost contactaţi de oficiali ai FC Rapid înaintea partidei din etapa a XVIII-a a Ligii I.

122 afișări
Imaginea articolului Hizo confirmă că mai mulţi jucători vasluieni au fost contactaţi de oficiali ai FC Rapid

Hizo confirmă că mai mulţi jucători vasluieni au fost contactaţi de oficiali ai FC Rapid (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax foto)

"Mâine seară întâlnim echipa Rapid într-un joc în care a apărut un scandal în care trei jucători din lotul nostru au afirmat în vestiar că au fost contactaţi telefonic de către oficiali ai clubului Rapid. Este regretabil şi jenant ca la acest nivel, indiferent de ce discuţii au fost, să contactezi jucători din echipa adversă cu câteva zile înainte de întâlnirea directă. Nu am crezut că se poate întâmpla aşa ceva", a spus Hizo.

Viorel Hizo a afirmat că jucătorii vasluieni sunt afectaţi de acest incident. "Evident că are efecte asupra jucătorilor, mai ales la nivel psihic, acesta fiind şi motivul pentru care jucătorii au fost contactaţi. Nu voi da numele acestor jucători, pentru că pe noi ne interesează mai mult meciul decât aceste tehnici", a completat Hizo.

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, la Sport.ro, că preşedintele executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, a încercat să corupă câţiva jucători vasluieni înaintea meciului direct, promiţându-le transferuri, acuzaţii negate de oficialul rapidist, care a spus că va recurge la justiţie. "Nu vreau să spun ce jucători au fost contactaţi. I-am întrebat dacă au fost sunaţi de cineva de la Rapid. Şi mi-au zis că i-a sunat Zotta! Patru au recunoscut de faţă cu toată echipa. Regulamentele sunt foarte clare. Cum ar fi să-l sun acum pe Pancu? Zotta le-a promis că îi transferă în Rusia, nemernicul ăsta. Mi-e ruşine că am fost şi eu arbitru. E un nemernic. Categoric a fost o tentativă de corupţie. Am avut o discuţie de 30 de minute cu jucătorii şi la final m-am gândit să îi întreb asta. Un jucător mi-a zis că Zotta i-a zis că are pentru el o echipă din Rusia, pe bani foarte mulţi. Al doilea că l-a sunat tot aşa pentru un transfer, poate merge la Rapid... Ar fi culmea să mă dea în judecată orice derbedeu din fotbalul românesc", a spus Porumboiu.

Adrian Porumboiu a precizat că va face plângere la LPF. "Categoric, vom face plângere la Ligă, peste tot. Cum să suni un jucător advers în preajma unui asemenea meci?! Copos nu este implicat. Zotta a plecat de la noi cu un scop precis, ştiu foarte bine: pentru meciul cu noi. Cei patru jucători sunt titulari incontestabili şi caractere adevărate, pentru că ei au recunoscut", a afirmat el.

Preşedintele executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, a reacţionat tot la Sport.ro. spunând că nu a sunat niciun jucător de la FC Vaslui. "O să-l dau în judecată pe Adrian Porumboiu, nu este adevărat că am contactat jucători de la FC Vaslui. Porumboiu trebuie să aibă grijă să-şi plătească jucătorii şi staful. Mă pufneşte râsul, dar îi cunosc strategiile. Cert este că el încearcă să facă un joc pentru a crea o presiune suplimentară. Eu pot să merg oricând la Ligă, să-i fie ruşine pentru jocurile pe care le face, nu eu trebuie să demonstrez că n-am făcut aşa. Îl cunosc foarte bine, am trăit câteva luni lângă el şi ştiu cum face şi cum gândeşte. E imaginea lui. S-a trezit din somn, săracu'. Este de necrezut ce spune, că aranjez meciuri cu Răzvan Lucescu. Este degradantă poziţia pe care se află acum", a afirmat Zotta.

El a menţionat, referitor la plecarea sa de la FC Vaslui, unde a fost director general în perioada 5 iulie - 14 noiembrie, că a renunţat la funcţie deoarece nu fusese plătit. "Nu m-a concediat pe mine Adrian Porumboiu, am plecat pentru că nu m-a plătit, mă judec cu el pentru asta. Din cauza asta are procese la FIFA. Are martori? Nu pot dovedi aceşti martori că eu i-am sunat. Este degradant ce face, nu există acel telefon. Am mai vorbit cu cei de la Vaslui după ce am plecat, dar este normal. Eu o să mă duc să fac o plângere la DNA, eu cer asta. Să fie scoase toate convorbirile", a declarat Constantin Zotta.

Echipele FC Vaslui şi Rapid se vor întâlni, marţi, de la ora 20.30, la Vaslui, în cadrul etapei a XVIII-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici