Hizo despre arbitraj: Sunt lucruri atât de clare, că e penibil ce se întâmplă

Antrenorul formaţiei FC Vaslui, Viorel Hizo, atacă în termeni duri arbitrajul din România, mai ales din ultimele etape, pe care-l consideră unul cu erori prea grave şi vizibile, situaţia care nu s-a mai întâlnit în "anii din urmă".

19 afișări
Imaginea articolului Hizo despre arbitraj: Sunt lucruri atât de clare, că e penibil ce se întâmplă

Hizo despre arbitraj: Sunt lucruri atât de clare, că e penibil ce se întâmplă (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Sunt jocuri în care se fac greşeli mari de arbitraj, prea clare şi prea vizibile, cum au fost cele, de exemplu, din partida Rapid - Pandurii. Sunt lucruri atât de clare, că e penibil ce se întâmplă. Şi de aceea, îţi pui întrebarea: «De ce?». Nu vreau să comentez prea multe, pentru că pe urmă mă cheamă în faţa comisiei de disciplină şi risc suspendarea, iar jucătorii au nevoie de mine pe bancă la meciuri. Oricum, ceea ce se întâmplă în această ediţie de campionat legat de arbitraj nu a fost în anii din urmă", a declarat, joi, Viorel Hizo.

Reacţia tehnicianului formaţiei vasluiene vine şi după partida din etapa trecută, cu FC Timişoara, când, în opinia sa, fundaşul Gabriel Cânu a fost eliminat gratuit. "Cred că acel 11 metri a fost dat în compensaţie cu lovitura care trebuia acordată la faultul lui Kuceak. În consecinţă, cum nu e existat 11 metri, şi Cânu a fost eliminat gratuit, aiurea. Nu avea cum să-l faulteze pe Zicu de pe interior, nici măcar teoretic. Apoi mai era şi Bălace care putea să intervină, deci Cânu nu era nici măcar ultim apărător ca să primească direct cartonaş roşu", a conchis Hizo.

Echipa FC Timişoara a învins, sâmbătă, pe stadionul "Dan Păltinişanu", cu scorul de 2-1 (1-1), formaţia FC Vaslui, în cadrul etapei a XIV-a a Ligii I. Golurile echipei timişorene au fost marcate de Zicu '45 (penalti) şi Dorin Goga '69, în timp ce pentru FC Vaslui a punctat Paul Papp '32. Arbitrul Marius Avram a acordat două cartonaşe roşii în acest meci, lui Gabriel Cânu (FC Vaslui), în minutul 43, şi lui Ianis Zicu (FC Timişoara), în minutul 57.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici