Hocheist sloven, găsit dopat la un test efectuat în timpul Jocurilor Olimpice. Substanţa, folosită în tratamentul pentru astm, îi facilita respiraţia

Hocheistul sloven Ziga Jeglic este al treilea sportiv depistat pozitiv la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang şi a fost suspendat pentru restul competiţiei, au anunţat, marţi, judecătorii Tribunalului de Arbitraj Sportiv(TAS)

228 afișări
Imaginea articolului Hocheist sloven, găsit dopat la un test efectuat în timpul Jocurilor Olimpice. Substanţa, folosită în tratamentul pentru astm, îi facilita respiraţia

Hocheistul sloven Ziga Jeglic a fost găsit dopat la un test efectuat în timpul Jocurilor Olimpice (SURSA: KHL.sk)

Jeglic, care a testat pozitiv fenoterol, nu a contestat decizia judecătorilor şi a fost anunţat că are la dispoziţie 24 de ore pentru a părăsi satul olimpic din Pyeongchang. Fenoterolul este o substanţă ce poate fi folosită în tratamentul pentru astm, deoarece facilitează respiraţia, prin deschiderea căilor respiratorii.

Jeglic a fost eroul Sloveniei în meciul de sâmbătă cu Sovacia a fost testat pozitiv la fenoterol în timpul competiţiei, iar o decizie finală în ceea ce îl priveşte va fi luată după finalul Jocurilor Olimpice, au anunţat oficialii TAS.

În vârstă de 29 de ani, Ziga Jeglic a jucat întreaga carieră în Europa şi a concurat în ultimele patru sezoane în cadrul Ligii Kontinental Hockey (KHL) din Rusia.

Comitetul olimpic din Slovenia a spus că Jeglic a fost testat acum patru zile şi că numai proba "A" a fost examinată înainte ca jucătorul să accepte decizia TAS.

"Ziga Jeglic nu va juca astăzi pentru Slovenia împotriva Norvegiei. Până la finalizarea procedurii, conducerea echipei olimpice a Sloveniei nu poate şi nu va face nicio declaraţie ", au declarat, conform Reuters, oficialii delegaţiei slovene.

Jelic este cel de-al treilea sportiv dopat la Jocurile Olimpice de iarnă, după un patinator japonez de viteză aflat pe lista rezervelor de rezervă, şi rusul Alexander Krushelnitsky, câştigător al medaliei de bronz la curling.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici