Holger Rune l-a învins pe Djokovic în finala de la Paris Masters şi a intrat în top 10

Jucătorul de tenis danez Holger Rune (18 ATP) s furnizat marea surpriză a finalului de sezon ATP, reuşind duminică să câştige turneul Masters de la Paris, învingându-l în finală pe Novak Djokovic ( 7 ATP), într-un meci cu set decisiv încheiat cu un game de peste 14 minute.

931 afișări
Imaginea articolului Holger Rune l-a învins pe Djokovic în finala de la Paris Masters şi a intrat în top 10

În urmă cu 14 luni, Holger Rune şi Novak Djokovic s-au întâlnit pentru prima dată într-un meci pe care tânărul de 19 ani cu siguranţă nu-l va uita.

Atunci, danezul a jucat primul său meci pe tabloul principal la un Grand Slam şi a avut probleme foarte mari cu crampele în setul al patrulea. Novak Djokovic a cedat un game în setul patru, pentru a nu pierde ultimul set cu 6-0.

Câteva luni şi meciuri ATP mai târziu, duminică seara, în capitala Franţei,Holger Rune şi Novak Djokovic s-au întâlnit în finala Mastersului de la Paris din 2022, ambii fiind într-o formă forte bună în ultima vreme.

În timp ce Rune a câştigat 18 din ultimele 20 de meciuri pe care le-a jucat, Djokovic a avut o serie de 20 de victorii în meciurile de pe tabloul principal ATP.

Prin urmare, era evident că niciunul dintre ei nu dorea să piardă în finala ultimului eveniment ATP 1000 al anului.

Cu toate acestea, Rune a început meciul un pic emoţionat, în timp ce adversarul său a reuşit un break timpuriu. Djokovic a reuşit 11 lovituri câştigătoare în primul set şi doar 3 erori neforţate, nepermiţându-i adversarului său să aibă nicio minge de break. Drept urmare, a preluat confortabil conducerea în meci, câştigând primul set cu 6-3, în 36 de minute.

Sârbul a avut trei mingi de break şi în debutul setului secund, şansă pe care nu a valorificat-o. Mai mult, Rune a fost cel care a câştigat singura minge de break pentru a trece în avantaj. De data aceasta, a reuşit 13 lovituri câştigătoare şi a făcut doar 4 greşeli neforţate şi a câştigat setul cu 6-3, ducând meciul în decisiv.

Ambii jucători au arătat un nivel de joc excelent şi în ultimul set, continuând să lovească mult mai multe lovituri câştigătoare decât erori neforţate. Djokovic a fost primul care a făcut break, dar Rune a revenit repede şi, când se părea că meciul se va trebui decide în tie-break, danezul a reuşit un nou break pentru a conduce cu 6-5 şi a servi pentru meci.

Djokovic a avut şansa de a egala din nou, după ce şi-a creat şase oportunităţi de break. Cu toate acestea, nu a reuşit să fructifice niciuna dintre ele, Rune menţinându-şi nivelul ridicat, pentru a câştiga meciul cu 3-6, 6-3, 7-5 şi pentru a câştiga primul său titlu ATP Masters 1000, la a dua minge de meci.

Mai mult, de luni, danezul va intra în Top 10 al clasamentului ATP pentru prima dată în cariera sa.

Pentru Rune este primul trofeu de Masters din carieră, după ce anul acesta mai câştigase alte două finale şi fusese finalist de asemenea în încă două.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici