Horia Colibăşanu a rămas în tabăra de pe Vârful Annapurna ca să încerce să salveze un coleg

Alpinistul român Horia Colibăşanu, care a urcat, marţi, în premieră naţională, pe Vârful Annapurna (8.091 metri) din Munţii Himalaya, a decis, miercuri, să nu coboare, rămânând în tabăra patru, la 7.000 de metri, pentru a ajuta la încercarea de salvare a unui spaniol care are un edem cerebral.

98 afișări
Imaginea articolului Horia Colibăşanu a rămas în tabăra de pe Vârful Annapurna ca să încerce să salveze un coleg

Horia Colibăşanu a rămas în tabăra de pe Vârful Annapurna ca să încerce să salveze un coleg (Imagine: www.horiacolibasanu.ro)

Conform site-ului lui Horia Colibăşanu, el a rămas, miercuri, în tabăra patru, la 7.000 de metri, pentru a ajuta la încercarea de salvare a alpinistului spaniol Tolo Calafat, care se află la altitudinea de 7.600 de metri.

Potrivit sursei citate, Tolo Calafat are edem cerebral, iar echipele de salvare au trimis un elicopter pentru a-l salva pe spaniol, încă acesta nu a putut ateriza din cauza ceţii, urmând ca joi să fie trimis din nou elicopterul.

Dacă elicopterul nu va ajunge la alpinist, Horia Colibăşanu urmează să urce, cu alţi doi alpinişti, Jorge şi Martin, până la Tolo Calafat, pentru a-l coborî cu o targă la baza muntelui.

Mai mulţi alpinişti care sunt în tabăra de bază de pe Annapurna au anunţat pe blogurile lor că românul Horia Colibăşanu s-a alăturat echipei care încearcă să îl salveze pe Tolo Calafat.

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a ajuns, marţi dimineaţă, pe Vârful Annapurna, de 8.091 metri, din Himalaya, reuşita acestei expediţii fiind cea de-a patra premieră românească în acest domeniu a sportivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici