Hristomir Angelov a câştigat a cincea etapă din Turul Ciclist al României

Bulgarul Hristomir Angelov, de la echipa SK Dobrich 1905, a câştigat cea de-a cincea etapă din Turul Ciclist al României, disputată, joi, pe traseul Botoşani - Târgu Frumos - Roman - Bacău, transmite trimisul MEDIAFAX.

21 afișări
Imaginea articolului Hristomir Angelov a câştigat a cincea etapă din Turul Ciclist al României

Hristomir Angelov a câştigat a cincea etapă din Turul Ciclist al României (Imagine: Lucian Maftei/Mediafax Foto)

Hristomir Angelov a reuşit să parcurgă cei 160 de kilometri ai etapei în 4 ore, 13 minute şi 44 de secunde. Podiumul a fost completat de rutierul armean Oleksandr Surutkovici (locul secund), de la echipa Athlet Ucraina şi ucraineanul Mykailo Kononeko (locul al treilea), de la Kolss Cycling Team Ucraina, care au ajuns la sosire cu 5 secunde întârziere faţă de Angelov.

Etapa a cincea a fost marcată de căldura pe care cicliştii au fost nevoiţi să o înfrunte pe traseu, temperaturile depăşind 30 de grade Celsius. De asemenea, după aproximativ 30 de kilometri, rutierul Zoltan Şipoş, de la România Under 23, deţinătorul tricoului albastru, a abandonat, acuzând dureri la genunchiul drept, la care se lovise în căzătura din etapa precedentă.

Primul sprint, de la kilometrul 49, din localitatea Hârlău, a fost câştigat de Victor Mironov, de la Olimpic Team Autoconstruct Câmpulung. În cel de-al doilea sprint, de la Cotnari, la kilometrul 59, s-a impus Angelov Hristomir. Ultimul sprint, cel de la Târgu Frumos, la kilometrul 78, dar şi la căţărarea de la Strunga, kilometrul 86, au fost câştigate de Marcolina Piergiacomo, de la Cycling Team Friuli.

În ceea ce priveşte tricourile distincte, cel galben a fost păstrat de bulgarul Vladimir Koev, care, în etapa a cincea, s-a mulţumit să rămână în pluron şi să stea cât mai aproape de grupurile din fruntea cursei. Tricoul albastru a fost preluat din nou de către Alexandru Ciocan, de la CS Dinamo, după ce Zoltan Şipoş a abandonat. Bruno Rizzi, de la Tuşnad Cycling Team, şi-a păstrat şi el tricoul verde, în vreme ce Marcolina Piergiacomo îl va purta în continuare pe cel roşu. Grecul Ioannis Tamouridis, de la SP Tablewere, rămâne în fruntea clasamentului celor mai combativi rutieri şi va purta tricoul alb.

Vladimir Koev a declarat, după încheierea etapei a cincea, că ar fi mulţumit dacă va termina pe podium la finalul Turului României. "A fost o zi foarte grea, în care a trebuit să înfruntăm temperaturi foarte ridicate. Mai avem o etapă lungă şi mâine, iar căldura ne va pune multe piedici. De la an la an, Turul României a crescut şi nivelul a devenit unul destul de ridicat. Eu voi fi foarte mulţumit dacă voi reuşi să termin acest tur pe podium, a spus deţinătorul titlului din 2004 din Turul României.

Etapa a şasea din Turul Ciclist al României se va disputa vineri şi va avea startul de la ora 13.00, din Bacău. Traseul care se întinde pe o distanţă de 179,5 kilometri, va trece prin localităţile Adjud şi Focşani, urmând să aibă finalul la Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici