Hypo Viena nu poate susţine contractele noilor jucătoare, inclusiv cel al lui Carmen Amariei

Noua conducerea a campioanei Austriei la handbal feminin, Hypo Viena, a anunţat, joi, că, după demisia managerului Gunnar Prokop, nu poate susţine contractele a patru noi jucătoare, printre care se numără şi cel al handbalistei române Carmen Amariei.

16 afișări
Imaginea articolului Hypo Viena nu poate susţine contractele noilor jucătoare, inclusiv cel al lui Carmen Amariei

Hypo Viena nu poate susţine contractele noilor jucătoare, inclusiv cel al lui Carmen Amariei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Managerul celei mai titrate echipe din handbalul feminin european Hypo Viena, Gunnar Prokop, a demisionat din funcţie, miercuri, după 38 de ani de activitate la echipa care este campioană a Austriei, consecutiv, din 1977.

Demisia lui Prokop a intrat în vigoare de joi, cel mai longeviv manager la nivel de echipe de top din handbalul feminin european reclamând neînţelegeri cu sponsorii. "Am venit la club în 1972 şi l-am condus cu succes timp de 38 de ani. În aceste zile, viziunea mea şi a celorlalţi membri din Board-ul clubului este prea diferită, în ciuda - în opinia mea - a unui plan financiar bun. Desigur că resimţim situaţia economică generală. Dar diferendele de opinie privind contractele unor jucătoare pe care le-am considerat necesare pentru a păstra nivelul ridicat internaţional din ultimii 25 de ani, dar şi alte transferuri care au fost promise, dar nu au devenit niciodată realitate, m-au făcut să decid imediat demisia mea din funcţie", a declarat Gunnar Prokop.

Noua conducere a clubului vienez, formată din managerul Dieter Heger (ex-secretarul general al echipei) şi antrenorul Martin Matuschkowitz, susţinută de membrii Consiliului de Administraţie, nu a întârziat să riposteze la afirmaţiile ex-conducătorului de la Hypo. "Vom continua să construim o echipă, care să facă faţă la nivel european, dar nu vom fi în stare să recunoaştem contractele semnate cu cele patru jucătoare, ce trebuiau să vină pentru noul sezon", se arată în comunicatul emis de noua conducere.

Cele patru noi jucătoare, care au semnat contracte valabile cu Hypo Viena pentru minimum un sezon, sunt Kristine Lunde-Borgersen şi Gitte Aaen (ambele venite de la Viborg HK), Carmen Amariei şi Mette Melgaard (ambele de la FCK Handbold).

"Nu cunosc amănunte despre anunţurile oficiale de la Hypo Viena. Pe mine nu m-a anunţat nimeni, nimic. Ştiu doar că în 5 iulie trebuie să mă prezint la pregătiri, la Hypo Viena, iar dumincă plec spre Austria. Nu ştiu ce se va întâmpla, trebuie să ajung acolo, pentru a cunoaşte alte detalii. Alte declaraţii pot face abia după ce voi cunoaşte situaţia. Personal, am un contract semnat, vom vedea ce se va întâmpla", a declarat Carmen Amariei, joi, pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici