IAAF, "stânjenită" de intenţia sud-africanului Pistorius de a concura la JO (Galerie Foto)

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) este "stânjenită" de dorinţa sud-africanului Oscar Pistorius, atlet cu ambele picioare amputate, autorizat să alerge alături de sportivii fără handicap, de a concura în ştafeta de 4x400 m la Jocurile Olimpice de la Beijing.

19 afișări
Imaginea articolului IAAF, "stânjenită" de intenţia sud-africanului Pistorius de a concura la JO (Galerie Foto)

IAAF, "stânjenită" de intenţia sud-africanului Pistorius de a concura la JO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dorinţa lui ne pune în încurcătură. Este însă clar că decizia TAS (n.r. Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care i-a permis lui Pistorius să concureze alături de sportivii fără handicap) se aplică la toate probele atletice. Totuşi, nu trebuie să uităm că în ştafeta de 4x100 m se aleargă în pluton şi există riscul ca Pistorius sau un alt atlet să cadă", a declarat secretarul general al IAAF, Pierre Weiss.

Vezi aici galerie foto

În proba de 4x400 m, după primul schimb de ştafetă, atleţii îşi părăsesc culoarele şi aleargă în pluton.

Oscar Pistorius aleargă cu proteze din fibră de carbon.

Şansele sportivului sud-african de a se califica la individual pentru Jocurile Olimpice de la Beijing sunt infime, înaintea ultimei probe de 400 m în care va concura, miercuri, la Lucerna (Elveţia). Cel mai bun timp al lui în acest sezon (46.62), reuşit, vineri, la Roma, este cu peste o secundă sub baremul olimpic (45.55).

Totuşi, Pistorius spune că nu şi-a pierdut speranţa: "Încă mai sper să pot merge la Jocurile Olimpice de la Beijing. Timpul realizat de mine la Roma se aproprie de cel al ultimului membru al ştafetei de 4x400 m a Africii de Sud şi sper să fiu selecţionat".

Pierre Weiss a subliniat că IAAF ar prefera ca Pistorius să nu meargă la Beijing. "Sud-africanii s-au calificat cu ştafeta fără Pistorius şi dacă vor decide să îl coopteze în echipă, vor fi nevoiţi să renunţe la un alt atlet. Este o decizie care aparţine federaţiei sud-africane şi comitetului olimpic din această ţară, însă noi am prefera să nu îl selecţioneze, din motive de securitate", a menţionat Pierre Weiss.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici