Ienei: Dacă va lua titlul, CFR va ieşi campioană a doua oară în acest sezon

Antrenorul echipei Steaua care în 1986 câştiga Cupa Campionilor Europeni, Emeric Ienei, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că dacă se va impune la finalul campionatului, CFR Cluj ar câştiga două titluri într-unul, având în vedere diferenţa clară de puncte care exista la sfârşitul turului.

11 afișări
Imaginea articolului Ienei: Dacă va lua titlul, CFR va ieşi campioană a doua oară în acest sezon

Ienei: Dacă va lua titlul, CFR va ieşi campioană a doua oară în acest sezon (Imagine: Mediafax Foto)

"Şansele sunt destul de mici, tot Clujul cred că îşi va dori să iasă campioană o echipă a oraşului, chiar dacă între U şi CFR este o rivalitate extraordinară. CFR are valoare superioară şi cred că se va impune. Nu ştiu dacă Steaua ar merita titlul, după cum a ajucat în tur, nu cred. Dacă va ieşi campioană, CFR câştigă titlul a doua oară în acest campionat, în tur se distanţase clar, apoi n-a ştiut să gestioneze situaţia, acum şansa i-a surâs şi practic ar însemna o recâştigare a campionatului", a spus Ienei.

Emeric Ienei a declarat că, deşi Steaua a pierdut derbiul cu Dinamo, îi rămâne bucuria că şi în România se poate juca cinstit, numai pe teren.

"Din păcate, nu prea cred că Steaua ne-ar putea face bucuria de a câştiga titlul într-o zi cu asemenea semnificaţii, dar cine ştie, aşa cum atunci, pe 7 mai, s-a întâmplat o performanţă, poate tot aşa, la 22 de ani, se repetă istoria, de această dată în campionat. Ar fi un cadou fantastic pentru noi. Cei de atunci formam o familie şi am ţinut mereu legătura, când nu ne vedem, ne sunăm, aşa cum cred că va fi şi miercuri. Atunci am obţinut o performanţă irepetabilă", a spus el.

Steaua Bucureşti a cucerit, pe 7 mai 1986, Cupa Campionilor Europeni, învingând în finala disputată pe stadionul "Ramon Sanchez Pizjuan" din Sevilla echipa spaniolă FC Barcelona, scor 2-0, după executarea loviturilor de departajare. Au înscris atunci Lăcătuş şi Balint, în timp ce Majearu şi Boloni au ratat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici