Iga Swiatek câştigă al treilea trofeu consecutiv la Roland Garros

Iga Swiatek a câştigat al treilea titlu consecutiv la Roland Garros şi al patrulea în cinci ani, învingând-o sâmbătă în finală pe Jasmine Paolini cu 6-2, 6-1.

Urmărește
567 afișări
Imaginea articolului Iga Swiatek câştigă al treilea trofeu consecutiv la Roland Garros

Swiatek, principala favorită, a fost condusă cu 2-1 la începutul meciului de pe Court Philippe Chatrier, înainte de a câştiga următoarele 10 game-uri pentru a-şi adjudeca setul inaugural şi a conduce cu 5-0 în cel de-al doilea. Partida a durat doar o oră şi opt minute.

Ea şi-a prelungit seria de victorii la Roland Garros la 21 de meciuri. Cu 35 de victorii în total şi doar două înfrângeri la Paris, Swiatek are cifre asemănătoare cu cele ale idolului ei, Rafael Nadal.

Swiatek a mai câştigat Openul Franţei în 2020, 2022 şi 2023 şi US Open în 2022 şi are acum 5-0 în finalele unor turnee majore.

Poloneza în vârstă de 23 de ani este prima femeie cu trei trofee la rând la Paris de la Justine Henin, între 2005 şi 2007.

Jasmine Paolini, o italiancă în vârstă de 28 de ani, cap de serie 12, s-a calificat pentru prima dată într-o finală de Grand Slam. Paolini va debuta luni în Top 10 în clasamentul WTA

Paolini va juca în finala feminină de dublu de la Roland Garros, duminică, alături de partenera Sara Errani, împotriva perechii Coco Gauff şi Katerina Siniakova.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici