Ilie Stan: Gazonul de pe Arena Naţională arată destul de bine

Antrenorul echipei Steaua, Ilie Stan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că terenul de joc de pe Arena Naţională arată "destul de bine în momentul de faţă" şi a precizat că nu există pericolul ca meciul cu Twente Enschede să fie amânat din acest motiv.

150 afișări
Imaginea articolului Ilie Stan: Gazonul de pe Arena Naţională arată destul de bine

Ilie Stan (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax foto)

"Am văzut şi starea gazonului. Eu zic că în momentul de faţă arată destul de bine. Chiar azi citeam în ziar că meciul s-ar putea amâna... nu există niciun fel de risc de amânare. Cei de la UEFA ne-au spus clar că dacă s-ar întâmpla aşa ceva s-ar da tot programul peste cap. Şi Zenit a jucat aseară pe minus nu ştiu câte grade, aşa că nu se pune problema amânării meciului. E bine că am reuşit în ultimele zile să avem un teren cât de cât bun pentru jocul oficial. Cel de la Mogoşoaia a fost deszăpezit astăzi de deţinuţi şi suporterii noştri, care au fost acolo să ajute. Sperăm ca mâine să ajungem la un angajament fizic, tehnic şi tactic şi să facem un joc bun", a spus Stan.

Tehnicianul susţine că nu este dezamăgit de faptul că în ultima perioadă au fost probleme cu terenurile de antrenament. "Nu sunt dezamăgit, asta e situaţia. Conducerea clubului a încercat prin diferite metode să ne pună la dispoziţie condiţii cât de cât de antrenament. Au reuşit, jucătorii au fost mulţumiţi, mâine vom vedea care este situaţia", a afirmat antrenorul.

Ilie Stan speră ca formaţia să îi facă fericiţi pe români printr-o victorie în partida cu Twente. "După tot ce s-a întâmplat în ţară în ultimul timp, şi mă refer la condiţiile de iarnă grea, prin jocul de mâine zic eu că vom face foarte mulţi români fericiţi. Jucătorii mei sunt foarte pregătiţi şi îşi doresc să obţină un rezultat pozitiv încă din acest prim meci", a menţionat Stan.

El susţine că niciuna dintre echipe nu va fi avantajată de condiţiile meteo de la ora jocului. "Sigur că olandezii au un avantaj în faţa noastră pentru că au jucat câteva meciuri în campionat cu miză, care nouă ne lipsesc, dar eu spun că nu va fi niciun fel de problemă din punctul ăsta de vedere. Olandezii au o echipă puternică, ofensivă, noi încercăm să punem în practică ce am pregătit şi zic eu că ne va ieşi. Împreună cu cei 50.000 de oameni care vor fi la stadion sperăm să facem o figură frumoasă. Ambele echipe cred că îşi doresc victoria. Niciuna nu cred că va fi interesată de situaţia gazonului sau a temperaturii scăzute. Când intri pe teren o faci cu gândul de a câştiga şi atunci cred eu că lucrurile vor fi bune pentru ambele echipe", a explicat tehnicianul.

Stan îi asigură pe suporteri că echipa nu va juca defensiv în partida cu Twente. "În mare ştiu cu cine voi începe meciul. În seara asta vom mai discuta, vom viziona ultimul joc al olandezilor, iar mâine vom decide echipa care începe. Totul depinde de inspiraţia noastră să introducem în teren cel mai puternic unsprezece. Oricum, nu putem să avem 50.000 de oameni în tribună şi să jucăm cu portarul. Nu putem construim dând pasă de la 40 de metri înapoi la portar. Bineînţeles că sunt şi momente în funcţie şi de scor când putem fi mai pragmatici, dar asta jocul va decide", a precizat Ilie Stan.

Pentru a-i motiva, antrenorul îi va pune pe jucători să urmărească înregistrările video cu golurile marcate de ei în meciurile precedente din Liga Europa. "O să încerc să le pun golurile care le-au înscris în Liga Europa şi să-i motivăm puţin. Pentru că dacă nu o băgăm în poartă putem noi să alergăm oricât, satisfacţia golului este mult mai mare. Această dublă este extrem de importantă pentru viitorul echipei noastre. Avem nevoie de o calificare pentru a fi mult mai puternici în următoarele jocuri şi în campionat", a mai spus Stan.

El a adăugat că jucătorii stelişti vor evolua în partida de joi şi pentru Mihăiţă Neşu, victima unui accident suferit în mai 2011, la un antrenament, în urma căruia corpul său a rămas parţial paralizat. "Şi mâine jucătorii noştri vor juca şi pentru Mihăiţă Neşu. Pentru că întâlnim şi o echipă olandeză. Mai mult decât să câştigăm mâine cum putem să îl facem pe Neşu fericit? Noi ne-am dori ca el să fie în tribună la meciul retur din Olanda", a menţionat tehnicianul.

Ilie Stan este convins că în viitorul apropiat conducerea clubului Steaua va ajunge la un acord cu MApN pentru a putea evolua pe stadionul din Bulevardul Ghencea. "Am spus tot timpul că atât eu cât şi jucătorii ne dorim foarte mult să ne întoarcem în Ghencea. Dar toate aceste lucruri rămân la latitudinea conducerii noastre, ei ştiu ce au de făcut. Ştiu sigur că încearcă foarte mult să revenim acolo, dar sunt unele probleme care trebuie rezolvate. Zic eu că se vor rezolva în viitorul apropiat şi ne vom întoarce în Ghencea. După această perioadă grea avem nevoie să fim Ghencea. Pentru că acolo avem tot ceea ce are nevoie o echipă mare", a spus Stan.

Întrebat dacă jucătorii şi membrii stafului tehnic vor dona primele de calificare în optimile de finală ale Ligii Europa, Stan a răspuns: "Eu nu ştiu, nu am auzit, nu cunosc lucrurul ăsta. Dar, normal că vom ajuta şi noi, în primul rând prin victoria de mâine, iar apoi, dacă reuşim şi material, ar fi bine".

Formaţia Steaua va întâlni echipa Twente Enschede în 16-imile de finală ale Ligii Europa, prima partidă urmând să aibă loc joi, de la ora 22.05, în direct la Pro TV, în timp ce returul e programat o săptămână mai târziu în Olanda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici