Ilie Stan: Sper să fiu ultimul antrenor de la FC Braşov, cel puţin în acest sezon

Tehnicianul Ilie Stan a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, în care a fost prezentat oficial la FC Braşov, că speră să fie "ultimul antrenor al echipei braşovene în actuala ediţie de campionat".

103 afișări
Imaginea articolului Ilie Stan: Sper să fiu ultimul antrenor de la FC Braşov, cel puţin în acest sezon

Ilie Stan: Sper să fiu ultimul antrenor de la FC Braşov, cel puţin în acest sezon (Imagine: Mircea Roşca / Mediafax Foto)

"Sper să fiu ultimul antrenor al acestei echipe, în actuala ediţie de campionat. Chiar vreau să am un parcurs cât mai lung la FC Braşov. Am venit cu inima deschisă, vreau să fac treabă aici şi am încredere că voi putea face acest lucru. Este un moment greu pentru echipă, dar am încredere că îl vom depăşi cu brio. Putem aduce puncte echipei şi putem ieşi din zona în care suntem. De asemenea, trebuie să ne îmbunătăţim jocul, să avem unul spectaculos care să aducă oamenii la stadion. Avem nevoie de public alături de noi şi trebuie să facem totul pentru a obţine acest lucru. Am venit cu inima deschisă la FC Braşov, vreau să fac treabă bună şi îmi doresc foarte tare să am şi susţinerea suporterilor, dar şi a presei, pentru că, până la urmă, toţi avem acelaşi scop", a spus Stan.

Noul antrenor al echipei braşovene este de părere că deşi va juca în următoarea etapă cu Corona Braşov, echipă aflată pe ultimul loc în clasament, meciul nu va fi deloc uşor pentru FC Braşov: "După părerea mea nu există meciuri uşoare în acest campionat. Toate meciurie sunt grele şi toate trebuie tratate ca atare. Da, ştiu că este un meci cu o echipă locală şi există o rivalitate, normală în asemenea situaţii, însă îmi doresc foarte tare să câştigăm. Corona este o echipă care se apără bine şi care închide foarte bine spaţiile din timpul jocului şi are în componenţă jucători care pot pune probleme. Noi însă trebuie să ne facem treaba şi să câştigăm acest meci. Îi vom studia zilele acestea şi sperăm să câştigăm".

Prezent la conferinţa de presă, directorul general al echipei, Constantin Zotta, a spus că FC Braşov se află în fruntea clasamentului în ceea ce priveşte antrenorii schimbaţi, dar că acest lucru nu îl onorează. "Este adevărat că suntem şi noi primii într-un clasament, şi anume acela al antrenorilor schimbaţi, însă trebuie să specific un lucru important, şi anume că în afară de Adi Szabo, Ţicleanu şi Pelici au plecat pentru că au vrut ei, nu i-am schimbat noi. Acum ne aflăm în faţa unui nou început şi eu am încredere că ceva se va schimba în bine. Ilie Stan nu are o sarcină uşoară, ba dimpotrivă, va fi una dificilă, dar îi urez succes şi sper să facă treabă la Braşov".

În ceea ce priveşte derbiul local cu Corona, Constantin Zotta a spus că nu există alt rezultat decât o victorie a echipei FC Braşov: "Din punctul meu de vedere nu va fi un joc dificil, ci foarte dificil. Dacă noi batem va fi un rezultat normal pentru toată lumea. Cu tot respectul pentru ce fac cei de la Corona, merită lăudaţi pentru că au ajuns până aici, dar trebuie să fim realişti, nu există alt rezultat decât o victorie pentru noi. Trebuie să demonstrăm care este echipa fanion a acestui oraş şi cu siguranţă se va întâmpla acest lucru. Presiunea mare este pe noi, dar sunt sigur că vom face faţă".

Oficialul FC Braşov a mai spus că speră ca FC Braşov să predea "fotoliul de lider al celei mai dezavantajate echipe din campionat" unei alte formaţii. "Sincer, sper din tot sufletul să se termine cu greşelile arbitrilor în meciurile cu noi. Vrem şi sper să predăm altora fotoliul de lider al celei mai dezavantajate echipe din campionat. Sper că au fost întâmplări greşelile din meciurile cu Steaua, Dinamo sau Chiajna şi că de acum înainte lucrurile vor sta altfel şi pentru noi. De asemenea, sper ca Alexandru Deaconu să aibă puterea de a schimba ceea ce trebuie schimbat în arbitraj, acolo unde arbitrii cu nume fac greşeli nepermise", a menţionat Zotta.

De asemenea, Constantin Zotta a mai adăugat că la alegerile pentru şefia Ligii Profesioniste de Fotbal va vota cu cel care va asigura mai mulţi bani cluburilor. "Noi nu am primit deocamdată niciun program al candidaţilor, deci îmi este destul de greu să vorbesc. Un lucru însă e clar, vom vota cu cel care ne va asigura mai mulţi bani din drepturile TV. Este evident că cel care vine trebuie să ne asigure un buget important, pentru că acei bani contează pentru orice club".

Tehnicianul Ilie Stan a preluat echipa FC Braşov, înlocuindu-l pe antrenorul Alexandru Pelici, care a demisioat după meciul cu Dinamo, pierdut cu scorul de 1-2, în etapa a XIII-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici