Încă trei jucătoare din România, pe tabloul principal la Transylvania Open

Încă trei jucătoare din România au fost anunţate pe tabloul principal la Transylvania Open. Este vorba de Jaqueline Cristian, care a urcat pe tabloul principal în urma unei retrageri, şi de Gabriela Ruse şi Anca Todoni, care au primit wild card din partea organizatorilor.

170 afișări
Imaginea articolului Încă trei jucătoare din România, pe tabloul principal la Transylvania Open

Încă trei jucătoare din România, pe tabloul principal la Transylvania Open

Organizatorii Transylvania Open au anunţat luni că încă trei jucătoare din România se vor lupta pentru marele trofeu Transylvania Open WTA 250, alături de Ana Bogdan (66 WTA). Este vorba de Jaqueline Cristian (84 WTA), Gabriela Ruse (140 WTA), finalistă a ediţiei anterioare a turneului, şi Anca Todoni (243 WTA), care au intrat pe tabloul principal. Jaqueline a urcat pe main draw în urma retragerii din turneu a Annei Kalinskaya, iar celelalate două jucătoare au primit câte un wild card din partea organizatorilor.

Cea de-a patra ediţie a Transylvania Open va avea loc la Cluj-Napoca, între 3 şi 11 februarie.

Turneul din Cluj-Napoca are alocate patru wild carduri pentru tabloul principal de simplu şi patru pentru calificări. Cele din urmă au fost acordate jucătoarelor: Miriam Bulgaru (192 WTA), Andreea Mitu (217 WTA), Mara Gae (1080 WTA) şi Briana Szabo (922 WTA). La dublu, un wild card va merge către echipa formată din Jaqueline Cristian şi Andreea Mitu, cel de-al doilea va fi comunicat înainte de turneu, organizatorii fiind obligaţi de regulamentul WTA să păstreze un wild card pentru jucătoare de dublu din top 30.

Jucătoare românce, la ediţia din acest an

„Transylvania Open este un turneu extrem de valoros pentru tenisul românesc şi pentru jucătoarele din România care au şansa să joace acasă şi să câştige puncte în timp ce se bucură de energia minunată a publicului. Fanii tenisului din România ne-au arătat şi ei, în special la ultima ediţie, cât de important este să avem pe teren jucătoare din ţară. A fost extraordinar să vedem câtă susţinere şi emoţie au trăit împreună, în BTarena, Gabriela Ruse şi toţi fanii ei care au venit la meci. Bineînţeles că wild card-urile care ne-au revenit au mers către jucătoarele noastre şi ne bucurăm că anul acesta le avem din nou pe tablou pe Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, şi îi urăm bun venit Ancăi Todoni, o jucătoare tânără, de perspectivă. Turneul are patru wild card-uri pentru tabloul principal, două care se pot acorda direct şi două care trebuie reţinute pentru jucătoare din top 30 care se pot decide să participe last minute. Dacă nu sunt solicitări atunci, potrivit regulamentului oficial, unul va merge la prima jucătoare din calificări, iar al patrulea, către o altă jucătoare din România aleasă de noi. În acest moment, Miriam Bulgaru ar putea beneficia de al treilea wild card. Pentru noi ar fi o bucurie enormă, mai ales după prestaţia ei bună de la ultima ediţie, însă rămâne de văzut”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250:

Cei care doresc să participe la turneul de tenis din Cluj pot achiziţiona bilete la preţuri care variază între 65 şi 190 de lei şi oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de la ambele terenuri de joc.

Cea de-a patra ediţie a turneului de tenis din Cluj-Napoca va avea loc în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. Meciurile se vor juca indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis care vor fi amenajate. În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, şi 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA şi premii în valoare de 267,082$. În plus, tabloul de calificări va avea 24 de jucătoare.

Turneul din 2023 a avut loc în perioada 16-22 octombrie şi a fost câştigat la simplu de Tamara Korpatsch. Tânăra jucătoare din Germania a obţinut la Cluj primul titlu WTA 250 din carieră, după finala jucată cu Gabriela Ruse. Campioane la dublu au fost Jodie Burrage şi Jil Teichmann, după finala disputată cu Leolia Jeanjean şi Valeriya Strakhova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici