Începe faza sferturilor de finală la Campionatul Mondial de handbal feminin

Meciurile grupelor principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin s-au încheiat luni, cu toate favoritele calificate în sferturile de finală, care se vor disputa marţi şi miercuri, cu dueluri tari între Norvegia şi Olanda sau Suedia şi Germania.

217 afișări
Imaginea articolului Începe faza sferturilor de finală la Campionatul Mondial de handbal feminin

Începe faza sferturilor de finală la Campionatul Mondial de handbal feminin

După primele două tururi, care au avut loc în Danemarca, Suedia şi Norvegia, această rundă finală, a meciurilor eliminatorii, va avea loc la Trondheim, în Norvegia, şi Herning, în Danemarca, la Jyske Bank Boxen, unde se vor desfăşura semifinalele şi finala.

Poate cel mai bun meci de până acum a avut loc duminică, între două dintre cele mai mari pretendente la medalii, Norvegia (actuala campioană mondială şi europeană) şi Franţa (medaliată cu aur la ultimele Jocuri Olimpice).

Luptând pentru primul loc în Grupa II, scandinavele au suferit prima înfrângere din turneu, 24-23 în faţa Franţei, în faţa a aproape 7.000 de fani, Estelle Nze Minko marcând şase goluri.

Prima adversară a Franţei, marţi (19:30), la Trondheim, este Cehia, care ocupă locul al doilea în Grupa IV, după un rezultat de egalitate în trei cu Brazilia şi Spania şi în ciuda înfrângerii în ultimul meci cu "Verdeamarelha" (27-30).

Norvegia, care a suferit prima înfrângere la turneul din 2023, va înfrunta în faţa a peste 8.000 de fani, la Trondheim Spektrum, prima calificată din Grupa IV, Olanda (câştigătoare în urmă cu patru ani).

Sferturile de finală se vor încheia miercurea aceasta în impresionanta Jyske Bank Boxen. Suedia, liderul Grupei I şi una dintre senzaţiile cu cel mai bun portar al turneului (Irma Schjött), va juca de la ora 19.30 împotriva Germaniei (locul 2 în Grupa II), care a pierdut luni primul meci cu Danemarca, 28-30.

Danezele s-au calificat în sferturile de finală ca cea mai bună echipă din Grupa a III-a, iar rivala lor va fi Muntenegru, poate cea mai mare surpriză a turneului, după ce a terminat pe locul doi în Grupa I, în faţa favoritelor Croaţia şi Ungaria.

Brazilia, Ungaria, Slovenia, România şi Spania sunt de asemenea eliminate, deşi Guerreras s-a calificat pentru turneele de calificare la Jocurile Olimpice care vor avea loc în aprilie.

Cea mai bună marcatoare a turneului până acum este tricolora Eliza Buceschi (47 de goluri), dar ea este deja eliminată şi ar putea fi depăşită de cehoaica Marketa Jerebkova (46). Senegaleza Soukeina Sagna a ieşit deja din cursă, cu 40 de goluri, la fel ca şi austriaca Katarina Pandza (39) şi sud-coreeanca Woo But-na (35).

Cehoaicele Charlotte Cholevova şi Veronika Mala sunt încă în cursă, cu 35, la fel ca probabil principala pretendentă la a termina turneul în fruntea clasamentului, norvegiana Camilla Herrem.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici