Începe o nouă ediţie a Raliului Dakar. La start se află şi un român

  • O nouă ediţie a Raliului Dakar începe vineri.
  • Competiţia se desfăşoară în Arabia Saudită în perioada 5-19 ianuarie.
  • Printre participanţi este şi românul Emanuel Gyenes.
145 afișări
Imaginea articolului Începe o nouă ediţie a Raliului Dakar. La start se află şi un român

Începe o nouă ediţie a Raliului Dakar. La start se află şi un român

Ediţia din acest an va avea 12 etape care se vor desfăşura în condiţii extreme. Vor fi curse pentru autovehicule clasice, dar şi etape pentru vehicule electrice, hibride şi pe hidrogen. În total, participanţii trebuie să parcurgă 7.289 de kilometri între Al Ula şi Yanbu.

Organizatorii cred că anul acesta întrecerea va fi foarte echilibrată, anunţă RacingNews365. Câştigătorul de cinci ori al trofeului şi campionul în exerciţiu, Nasser Al-Attiyah, este favorit. Recent, el a produs surpriza anunţând mutarea la Prodrive Hunter, care va fi partener cu Dacia din 2025. Acest lucru îl face pe qatarean noul coechipier al lui Sebastien Loeb, care caută prima sa victorie la Dakar.

Prodrive Hunter va avea o concurenţă serioasă din partea Toyota, vechea echipă a lui Al-Attiyah. Yazeed Al-Rajhi vrea să câştige pe terenul său, în timp ce coechipierul său Giniel de Villiers a câştigat deja raliul o dată în 2009. Un outsider periculos este Seth Quintero, care a venit din SSV-uri şi a luat locul lui Al-Attiyah. Quintero, în vârstă de 21 de ani, a terminat pe locul al doilea în 2023. Americanul concurează pentru prima dată la maşini. Lucas Moraes, numărul trei de anul trecut, completează gama Toyota.

Emanuel Gyenes este pe lista de start a competiţiei. Acesta va fi al 14-lea Raliu Dakar din cariera românului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
raliu,
dakar,
gyenes

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici