Incident la meciul România U21 - Ucraina U21: altercaţie între stewarzi şi suporteri

Partida de fotbal dintre echipele naţionale ale României U21 şi Ucrainei U21 din cadrul EURO U21 a fost marcată de un incident. A avut loc o scurtă altercaţie între stewarzi şi un grup de suporteri ai echipei naţionale, care a afişat un banner cu un mesaj interzis de către organizatori.

974 afișări
Imaginea articolului Incident la meciul România U21 - Ucraina U21: altercaţie între stewarzi şi suporteri

Incident la meciul România U21 - Ucraina U21: altercaţie între stewarzi şi suporteri

Imediat ce au intervenit în situaţie, efectivele de jandarmi prezente la faţa locului au reuşit să aplaneze conflictul. La finalul meciului, când suporterii au ieşit pe platoul central din spatele Peluzei Nord, Jandarmeria a instituit dispozitive de blocare pentru a proceda la legitimarea, identificarea şi luarea măsurilor legale necesare.

În urma incidentului, au fost întocmite cinci acte de sesizare, care vor fi înaintate organelor competente în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
De asemenea, au fost aplicate un total de 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.750 de lei, după cum urmează:

• Cinci sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive;
• Opt sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, au fost impuse două sancţiuni complementare, care implică interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an.

În prezent, se desfăşoară verificări suplimentare pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane implicate în încălcarea cadrului legal în vigoare.

Meciul dintre România U21 - Ucraina U21 s-a încheiat cu victoria cu 1-0 a ucrainienilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici