Incidente în Chile după calificarea în optimile CM soldate cu 388 de arestări

Manifestările de bucurie după calificarea naţionalei Chile în optimile de finală ale Cupei Mondiale au degenerat în violenţe în întreaga ţară, poliţia anunţând arestarea a 388 de persoane, din care 200 doar la Santiago.

16 afișări
Imaginea articolului Incidente în Chile după calificarea în optimile CM soldate cu 388 de arestări

Incidente în Chile după calificarea în optimile CM soldate cu 388 de arestări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suporterii chilieni, circa 50.000, s-au strâns în Piaţa Italia, din centrul oraşului, pentru a urmări ultimul meci din grupă, cu Spania. Deşi a fost învinsă cu scorul de 2-1, echipa statului Chile a obţinut calificarea în faza următoare şi va întâlni, luni, naţionala Braziliei.

Poliţia a mobilizat 1.400 de agenţi pentru a preîntâmpina eventuale incidente, însă acestea tot au izbucnit în momentul în care fanilor li s-a cerut să părăsească zona, pentru a fi redată circulaţiei.

Potrivit poliţiei locale, cinci persoane au fost rănite cu arme albe în urma incidentelor dintre fani, iar doi poliţişti au fost răniţi în timpul evacuării suporterilor.

Şi precedentele două meciuri disputate de Chile la Cupa Mondială s-au soldat cu incidente pe străzile din Santiago de Chile. Astfel, după primul meci cu Honduras, scor 1-0 pentru chilieni, 81 de persoane au fost arestate, sub acuzaţia de tulburarea ordinii publice, agresiuni sau furturi, iar după partida cu Elveţia (scor 1-0), cel puţin 13 persoane, dintre care 12 poliţişti, au fost rănite şi 135 reţinute.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici