Incidente în Chile, după victoria cu Elveţia la CM, soldate cu 13 răniţi şi 135 de arestări

Cel puţin 13 persoane, dintre care 12 poliţişti, au fost rănite şi 135 reţinute în urma incidentelor ce au avut loc, luni, pe străzile din Santiago de Chile, cu ocazia sărbătoririi victoriei obţinute de echipa naţională a acestei ţări, scor 1-0, în faţa Elveţiei, la Cupa Mondială.

15 afișări
Imaginea articolului Incidente în Chile, după victoria cu Elveţia la CM, soldate cu 13 răniţi şi 135 de arestări

Incidente în Chile, după victoria cu Elveţia la CM, soldate cu 13 răniţi şi 135 de arestări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit poliţiei locale, după meci, pe străzile oraşului s-au adunat zeci de mii de persoane, dintre care 20.000 numai în Piaţia Italia din centrul capitalei statului Chile, pentru a sărbători victoria din a doua etapă a grupei H a CM.

Colonelul Jorge Constanzo, de la poliţia din Santiago, a precizat că la incidente au participat aproximativ 200 de persoane, care au distrus vitrinele magazinelor şi parbrizele autovehiculelor poliţiei.

Potrivit presei, au fost răniţi 12 poliţişti şi un cameraman, ultimul fiind rănit la cap.

Şi primul meci câştigat de Chile la Cupa Mondială, scor 1-0, cu Honduras, a condus la izbucnirea unor incidente în ţară, soldate cu arestarea a 81 de persoane, acuzate de tulburarea ordinii publice, agresiuni sau furturi.

Chile, care participă la CM pentru prima dată după 12 ani, ocupă primul loc în grupa H, cu 6 puncte, fiind urmată de Spania (3 puncte), Elveţia (3 puncte) şi Honduras (0 puncte).

Reprezentativa statului Chile a învins, luni, cu scorul de 1-0 (0-0), naţionala Elveţiei, într-un meci disputat pe Stadionul Port Elizabeth, din Nelson Mandela Bay, şi care a contat pentru grupa H a Cupei Mondiale.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici