Indemnizaţiile sportivilor şi antrenorilor de lot olimpic, majorate cu sume între 600 şi 1.000 lei

Indemnizaţiile pentru sportivii de lot olimpic vor creşte cu până la 1.000 lei/ lună, iar nivelul indemnizaţiilor pentru antrenorii care le asigură acestora pregătirea va fi majorat cu până la 600 lei/ lună, în timp ce valoarea primelor pentru ambele categorii va fi de până la 1.500 lei.

363 afișări
Imaginea articolului Indemnizaţiile sportivilor şi antrenorilor de lot olimpic, majorate cu sume între 600 şi 1.000 lei

Indemnizaţiile sportivilor şi antrenorilor de lot olimpic, majorate cu sume între 600 şi 1.000 lei (Foto: AFP)

Guvernul a actualizat, miercuri, prin hotărâre, cadrul normativ al măsurilor financiare din domeniul sportului de înaltă performanţă, majorând prima şi indemnizaţiile de lot olimpic pentru sportivi şi antrenori.

Valoarea primelor este de până la 1.500 lei şi se acordă din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Nivelul indemnizaţiilor pentru sportivi creşte până la 1.000 lei/lună, iar nivelul indemnizaţiilor pentru antrenorii care asigură pregătirea sportivilor beneficiari ai bursei olimpice se ridică până la 600 lei/lună. Aceste indemnizaţii se acordă pe perioada acţiunilor de pregătire sportivă şi a competiţiilor, la propunerea federaţiilor sportive naţionale de specialitate.

De asemenea, hotărârea de guvern prevede că membrii comisiilor şi colectivelor tehnice multidisciplinare din cadrul COSR şi Ministerului Tineretului şi Sportului care au contribuit la obţinerea unor performanţe la Jocurile Olimpice, Jocurile Olimpice de Tineret, Jocurile Europei, Festivalul Olimpic al Tineretului European, Jocurile Francofoniei, pot fi premiaţi cu premii individuale de până la 15.000 lei.

Suma premiilor alocate membrilor comisiilor tehnice nu va putea depăşi însă 25% din valoarea totală a premiilor acordate pentru un eveniment.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici