Interpol felicită Aston Villa. Motivul pentru care formaţia engleză a primit laudele organizaţiei

Oganizaţia Interpol a felicitat, miercuri, clubul de primă ligă engleză Aston Villa pentru că l-a numit într-o funcţie de tehnician pe Simone Farina, un fotbalist italian care a denunţat în 2011 o tentativă de corupţie.

171 afișări
Imaginea articolului Interpol felicită Aston Villa. Motivul pentru care formaţia engleză a primit laudele organizaţiei

Simone Farina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În decembrie 2011, jucător la Gubbio, în a doua ligă italiană, Farina a refuzat un plic care conţinea 200.000 de euro pentru a influenţa rezultatul unui meci din Cupa Italiei. El a alertat poliţia, care a desfiinţat o vastă reţea de pariuri clandestine şi şi-a câştigat numele de "omul care a spus nu".

"Corupţia în sport este o problemă foarte complexă pentru care nu există soluţie rapidă. Pe lângă eforturile pentru îmbunătăţirea acestei lupte, toţi cei legaţi de fotbal trebuie să acorde o mare importanţă prevenirii. Astfel, decizia grupării Aston Villa de a-l numi pe Farina într-o funcţie de antrenor în programul pentru comunitatea locală îi va permite să continue să muncească pentru ca fotbalul să rămână curat. Ar trebui ca Farina să fie pentru tineri la fel de important ca Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo", a declarat Ronaldo Noble, secretar general al Interpol.

Farina a fost invitat de FIFA în ianuarie 2012 la ceremonia de decernare a Balonului de Aur la Zurich, ca omagiu pentru atitudinea sa exemplară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici