INTERVIU: Cătălina Cristea: În tenis nu ştii niciodată de unde sare iepurele

Fosta jucătoare de tenis Cătălina Cristea, director al turneului Tennis Europe Winter Cups pentru fete sub 14 ani, de la Bucureşti, a declarat, vineri, pentru agenţia MEDIAFAX, că are încredere în junioarele din echipa României, dar există şi posibilitatea ca acestea să nu confirme la senioare.

949 afișări
Imaginea articolului INTERVIU: Cătălina Cristea: În tenis nu ştii niciodată de unde sare iepurele

INTERVIU: Cătălina Cristea: În tenis nu ştii niciodată de unde sare iepurele (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Într-un interviu acordat agenţiei de presă MEDIAFAX, Cătălina Cristea a făcut o prezentare a jucătoarelor din echipa României sub 14 ani care participă la turneul găzdui de Centrul Naţional de Tenis.

Cătălina Cristea este directorul turneului internaţional de tenis pentru fete sub 14 ani, Tennis Europe Winter Cups - calificări, care se desfăşoară la Bucureşti în perioada 11-13 februarie. În cadrul turneului participă, pe lângă România, echipele din Belgia, Marea Britanie, Ungaria, Polonia, Portugalia şi Slovacia. Celelalte trei turnee de calificare sunt programate în Germania, Cehia şi Italia.

Echipa României este condusă de căpitanul Roxana Mocănescu şi are în componenţă jucătoarele: Raluca Ciufrilă, Andreea Ghiţescu şi Jaqueline Cristian.

Prezentăm integral interviul acordat MEDIAFAX de Cătălina Cristea:

Reporter: Cum a ajuns România să găzduiască un turneu atât de important pe plan internaţional?

Cătălina Cristea: Este evident progresul de când Ruxandra Dragomir a venit la conducerea FRT. S-au produs foarte multe schimbări de mentalitate şi în general foarte multe lucruri pozitive. Toată echipa noastră încearcă să meargă în aceeaşi direcţie, să promovăm tenisul românesc pe plan european şi internaţional.

Reporter: Cât de important este pentru România să găzduiască un astfel de turneu?

Cătălina Cristea: Pentru noi e un lucru extraordinar să facem parte din categoria asta de ţări care organizează un turneu cotat de fapt ca un turneu european pe echipe. De fapt, "Winter Cups" este un turneu european pe echipe, secţiunea de iarnă, iar vara se cheamă "Summer Cups". Am încercat să luăm cât mai multe din aceste turnee, să însemnăm ceva din punct de vedere al tenisului. Chiar şi în timpul verii avem turnee de 12 ani, 14 ani, la aproape toate categoriile.

Reporter: Cu ce alte turnee pentru juniori se poate lăuda acum Federaţia Română de Tenis?

Cătălina Cristea: Pe 22 ianuarie am avut un turneu internaţional la Centrul Naţional de Tenis. Pentru prima dată a fost un turneu internaţional de 14 ani în Centru şi cred că a fost un succes.

Reporter: Cum caracterizaţi echipa României de fete sub 14 ani?

Cătălina Cristea: Echipa noastră, fără lipsă de modestie, este o echipă bună. Toate fetele au potenţial. Raluca este o jucătoare foarte bună, solidă, completă din toate punctele de vedere, al jocului, al părţii mentale. Andreea, de asemenea, nu are un joc în forţă, dar este foarte puternică pe plan mental. Rezistă foarte bine în teren, îşi macină puţin câte puţin adversarul. Jaqueline este mezina echipei şi marea speranţă. Sunt convinsă că ea va confirma, are toate elementele care o pot propulsa spre un nivel înalt. Are un joc foarte bun şi este încă mică. Sunt sigură că va confirma cât de curând.

Reporter: Poate spera România la o nouă generaţie de excepţie cum a fost cea din cara aţi făcut parte şi dumneavoastră, alături de Ruxandra Dragomir şi Irina Spârlea?

Cătălina Cristea: Este greu să faci astfel de afirmaţii pentru că lucrurile pe parcursul anilor se schimbă. Deocamdată este un pic devreme să te poţi pronunţa. Eu mă feresc să fac afirmaţii în tenis pentru că nu ştii niciodată de unde sare iepurele. Pe de altă parte, am avut şi jucători care au fost buni la vârste mici şi mai târziu, din cauza unor motive sau altele, nu au ajuns pe planul cel mai înalt. Însă, pot spune că e o echipă bună, compactă, şi vom auzi de aceste jucătoare şi în următorii ani.

Cătălina Cristea, 35 de ani, s-a retras din activitata internaţională ca jucătoare în 2002. Cea mai bună poziţie în clasamentul de simplu a avut-o în 1997, când a ocupat locul 59, pe când la dublu a ocupat poziţia 40 în 1998. De-a lungul carierei, conform cifrelor furnizate de WTA, Cătălina Cristea a strâns 663.007 dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici