INTERVIU: Jean Paul Mendy: "Nu îmi este frică de Bute! Îl voi bate! "

Francezul Jean Paul Mendy, adversarul lui Lucian Bute, spune, într-un interviu acordat site-ului www.lucian-bute.ro, că el este cel mai bun pugilist de la categoria supermijlocie şi este "foarte încrezător" că va câştiga meciul de la Bucureşti.

699 afișări
Imaginea articolului INTERVIU: Jean Paul Mendy: "Nu îmi este frică de Bute! Îl voi bate! "

INTERVIU: Jean Paul Mendy: "Nu îmi este frică de Bute! Îl voi bate!" (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Redăm interviul acordat de Mendy site-ului www.lucian-bute.ro:

Reporter: Pe 9 iulie vei boxa cu Lucian Bute pentru titlul mondial IBF. Ce ştii despre adversarul tău?

Jean Paul Mendy: Ştiu foarte multe, însă un singur lucru vorbeşte de la sine - Bute e campion mondial.

Reporter: Te baţi pentru prima oară pentru titlul mondial. Cât de importantă este partida de pe 9 iulie?

Jean Paul Mendy: Am avut multe partide, însă aceasta este cu adevărat specială. Este cel mai important meci al vieţii mele. Sunt convins însă că şi partida de după această va fi la fel de importantă.

Reporter: Nu îţi e frică să boxezi în România?

Jean Paul Mendy: Mendy: Nu mă tem de nimic. Nici de Lucian Bute, nici de România, o ţară care o cunosc de ceva vreme şi care îmi place foarte mult.

Reporter: Dacă Lucian ar fi boxat la Montreal, ar fi fost susţinut de 20.000 de fani. În România, Bute va avea doar 10.000 de susţinători. E un avantaj pentru tine acest lucru?

Jean Paul Mendy: Mendy: Când eşti în ring, 20.000 de oameni fac un zgomot asemănator cu 10.000. Nu poţi face foarte bine diferenţa. Prezenţa publicului ostil mă va stimula pe mine însă şi mai mult să dau totul în ring.

Reporter: Eşti încrezător că poţi câştiga partida?

Jean Paul Mendy: Credeţi că m-aş mai obosi să zbor în România dacă nu aş fi încrezător? Nu sunt încrezător, sunt foarte încrezător! Voi câştiga meciul!

Reporter: Ai văzut multe meciuri ale lui Bute. Care este cea mai bună armă a lui?

Jean Paul Mendy: Mendy: Bute este un mare boxer. Are multe calităţi, dar şi defecte. Ştiu de ce trebuie să mă feresc, mi-am făcut un plan cum să lupt, dar nu vi-l voi dezvălui acum.

Reporter: Cu 12 ani în urmă, în 1999, aţi boxat amândoi ca amatori la Houston. Ţi-l aminteşti pe boxerul amator Bute?

Jean Paul Mendy: Nu, a trecut prea mult timp de atunci. Ştiu doar că atunci el a luat medalie, eu nu. A fost mai norocos decât mine. Şi la profesinişti a avut noroc pentru că a putut boxa în Canada şi Statele Unite unde boxul este mai apreciat şi mai promovat decât în Europa.

Reporter: Cum şi unde te-ai antrenat pentru meciul cu Bute?

Jean Paul Mendy: Eu nu mă opresc din antrenamente. Sunt o parte a vieţii mele. Mă antrenez chiar şi dacă nu am un meci de disputat. În acest moment lucrez în cadrul unul program special, dar nu am de gând să vi-l dezvălui.

Reporter: Care este cel mai bun boxer la categoria super mijlocie?

Jean Paul Mendy: Credeţi sau nu, cunosc mulţi boxeri. Cel mai bun sunt eu cu siguranţă şi nu îmi pasă cine este pe locul doi.

Reporter: Poţi să-i transmiţi ceva lui Lucian Bute?

Jean Paul Mendy: O s-o fac după partidă. Este mai bine.

Lucian Bute şi Jean Paul Mendy se vor întâlni în gala "Campion pentru România", din 9 iulie, ce va fi transmisă de Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici