Persoane importante din sport reacţionează la finalul poveştii Djokovic. „Vaccinează-te!”

  • Djokovic şi-a pierdut ultima şansă de a rămâne în Australia - cu o zi înainte de începerea Australian Open – urmând a fi deportat.
  • Un ordin de deportare include în mod normal o interdicţie de trei ani de întoarcere.
  • Djokovic ar fi devenit cel mai de succes jucător masculin vreodată dacă ar fi câştigat turneul.
3838 afișări
Imaginea articolului Persoane importante din sport reacţionează la finalul poveştii Djokovic. „Vaccinează-te!”

Guvernul australian a primit atât critici, cât şi laude pentru gestionarea sagăi lui Novak Djokovic (34 de ani). Campion de 20 de ori de Grand Slam, sârbul nu a reuşit să anuleze decizia ministrului imigraţiei Alex Hawke de a-i anula viza, acesta susţinând că Djok reprezintă un risc pentru sănătatea publică

Cazul a fost audiat de Curtea Federală din Australia şi, vorbind în numele completului, judecătorul-şef James Allsop şi-a pronunţat ordinele duminică după-amiază (ora Australiei), cu mai puţin de 24 de ore înainte de începerea Australian Open. Decizia a fost luată în unanimitate, iar motivele complete vor fi publicate ulterior.

Prin urmare, jucătorul nu are viză australiană şi va fi expulzat, decizia finală fiind dezbătută în toate colţurile lumii.

Piers Morgan a postat un mesaj pe Twitter, acesta fiind extrem de mulţumit că vedeta tenisului este deportată.

Mulţi oameni îi împărtăşesc punctul de vedere, printre care şi comentatorul sportiv David Law, dar şi marea majoritate a cetăţenilor australieni, ţara acestora având unele dintre cele mai lungi şi mai dure blocaje COVID-19 din lume.

Alţii au simpatie pentru sârb, spunând că acesta a respectat toate regulile, vinovaţi fiind oficialii australieni şi organizatorii turneelor ​​pentru că au mediatizat atât de mult întregul caz

Alizé Cornet este una dintre primele jucătoare de tenis care a reacţionat la decizia de a-l expulza pe Djokovic.

Jucătoarea franceză a scris pe Twitter un mesaj de susţinere, spunându-i „să fie puternic” şi, totodată, criticându-i pe alţi jucători pentru că nu i-au fost alături.

Şi Michelle Stephenson pare să fie în tabăra „pro-Djokovic”, aceasta spunând: „Ce ruşine absolută pentru această ţară.”

Jurnalistul de la New York Times, Ben Rothenberg, a distribuit un tweet ceva mai amuzant despre întregul parcurs al sârbului spre a câştiga un Grand Slam, concluzionând că întreaga cronologie a fost cea mai „sălbatică din istoria tenisului”.

Şi scriitorul Titus O'Reily a făcut două glume ironice la adresa lui Djokovic, „suspectând” implicarea tenismenului australian Bernard Tomic (29 de ani) în întreaga poveste.

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams şi Stefanos Tsitsipas, a spus pe Twitter că speră ca sfârşitul incertitudinii asupra lui Djokovic să însemne că oamenii se vor putea concentra acum pe tenis, catalogând saga Djokovic drept „o mizerie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici